/‘MEĐUNARODNI DAN EPILEPSIJE’ Zagrebačke fontane obojane u ljubičasto

‘MEĐUNARODNI DAN EPILEPSIJE’ Zagrebačke fontane obojane u ljubičasto

Zagrebačke fontane su u ponedjeljak osvijetljene ljubičastom bojom lavande koja predstavlja internacionalnu boju epilepsije.

Kroz ovakve aktivnosti Hrvatska udruga za epilepsiju svojim članovima, osobama koje boluju od epilepsije i članovima njihovih obitelji daje priliku i mogućnost da na pravi način iskoriste sve svoje potencijale i znanje kroz društveni angažman, kreativnost i kompetenciju, u cilju produktivnog vođenja vlastitog društvenog i ekonomskog života.

Međunarodni dan epilepsije obilježava se svaki drugi ponedjeljak u veljači. Zbog postojećih epidemioloških uvjeta, Hrvatska udruga za epilepsiju inicijator je niza javnozdravstvenih aktivnosti tijekom mjeseca veljače 2021.

Javnozdravstvene aktivnosti u organizaciji Hrvatske udruge za epilepsiju i cijelog niza ostalih institucija provodit će se kroz održavanje webinara i javnih nastupa na televiziji na kojima će se govoriti o epilepsiji, dati podrška osobama s epilepsijom, omogućit će se vidljivost na službenim web stranicama i društvenim mrežama te će se promicati edukativni crtanih filmovi o Kampiju – maskoti Međunarodnog dana epilepsije.

bkk

Foto: Grad Zagreb/Facebook