/Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Udruga ‘Mali princ’ organizira radionice za osnaživanje roditelja

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Udruga ‘Mali princ’ organizira radionice za osnaživanje roditelja

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca, a u Hrvatskoj ih imamo više od pola milijuna.

Ujedinjeni narodi su 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, a Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

U skladu s tim, u Hrvatskoj djeluje Udruga Mali princ. Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom osnovana je 2007. godine sa svrhom zaštite i promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, obrazovnih, i drugih prava i interesa, te sudjelovanja u razvoju lokalne zajednice za osobe s invaliditetom u lokalnoj zajednici. Svojim djelovanjem u lokalnoj zajednici, Udruga Mali princ radi na rješavanju mnogobrojne problematike roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Radionica za roditelje

Udruga “Mali princ” nastavlja s održavanjem radionica za osnaživanje roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, koje se provode u sklopu projekta “Prijatelji u igri i učenju” financiranog od strane Zagrebačke županije. Sljedeću radionicu provode u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Planirano je da se radionica održi u prostoru Udruge, no zbog trenutne epidemiološke situacije, radionica će se održati u online okruženju! Tema radionice bit će “Socijalna prava osoba s invaliditetom i podrška roditeljima osoba s invaliditetom”.

Iz Udruge kažu kako će u sljedećih nekoliko dana, snimiti video radionicu koju će u četvrtak 3. prosinca 2020. objaviti na svojim mrežnim stranicama (Facebook i web stranica Udruge), a članovima Udruge će poslati i poveznicu na radionicu u Viber grupu Udruge.

Ovog puta ne morate nigdje ići, već sudjelovati možete iz svog doma. U online okruženju nema nikakvih ograničenja!

“Mi ćemo video radionicu javno objaviti, a sudjelovati može svatko tko želi i sviđa mu se tema!”, poručili su iz Udruge.

bl

Foto: Unsplash