/Najteži dani spisateljice Julijane Matanović, oprostila se od voljene osobe: ‘Čut ću ju kako kaže: Sretan ti rođendan…’

Najteži dani spisateljice Julijane Matanović, oprostila se od voljene osobe: ‘Čut ću ju kako kaže: Sretan ti rođendan…’

Poznata spisateljica Julijana Matanović na Facebooku se oprostila od svoje majke Anđe koju će sahraniti na svoj rođendan, a koja je preminula na uskrsni ponedjeljak.

U dirljivoj objavi spisateljica je otkrila i detalj da će se sahrana održati u utorak, na njezin rođendan.

“Čim bi rekla: ‘Sretan ti rođendan’, stavljajući pauzu između ‘rođen’ i ‘dan’, mama bi započela pričati kako joj je prvi porod, taj sa mnom, bio jako težak. Krenulo je u gradačačkoj bolnici 5. travnja izjutra i trajalo cijeli dan, do 6. travnja. U sedam i pet zakmečala sam ja. Znala sam zbog čega mama ima potrebu svake godine oživljavati težinu poroda. Zbog svega onoga što je uslijedilo poslije. ‘Ja sam ta koja te rodila, i to s puno muke – poručivala je – i nemoj to zaboraviti’. Bila joj je dvadeset i jedna. Umrla je jutros, izjutra. 5. travnja, šezdeset i dvije godine nakon što je krenula po svoje prvo majčinstvo. Ispratit ćemo je, nas četvero, sutra, 6. travnja, na moj rođendan. Čut ću je kako kaže: ‘Sretan ti rođendan’, stavljajući dugu, dugu pauzu između ‘rođen’ i ‘dan'”, napisala je Matanović uz fotografiju iz fotografiju na kojoj su ona, njezina majka i njezina kći Magdalena.

bl

Foto: Screenshot HRT/Facebook