/‘NEVJESTA, SUPRUGA I UDOVICA’ Ukrajinski branitelji vjenčali se u čeličani, muškarac poginuo nakon samo tri dana: ‘Zauvijek si moja ljubav’

‘NEVJESTA, SUPRUGA I UDOVICA’ Ukrajinski branitelji vjenčali se u čeličani, muškarac poginuo nakon samo tri dana: ‘Zauvijek si moja ljubav’

Još jedna tužna priča stiže iz Ukrajine. Dvoje branitelja Mariupolja, Andrij i Valerija Karpilenko, vjenčali su se u čeličani Azovstal, no Andrij, pripadnik ukrajinske Nacionalne garde, ubijen je samo tri dana nakon što se oženio.

Tu je informaciju prenijela Ukrajinska nacionalna garda, koja je na svom službenom Twitter profilu napisala da je “braniteljica Mariupolja Valerija Karpilenko ‘Nava’ postala nevjesta, supruga i udovica u Azovstalu”.

“Petoga svibnja vjenčali su se ukrajinski graničar Andrij ‘Brada’ i djevojka iz Azova, a on je ubijen tri dana kasnije. Obećala je svom suprugu da će se izvući iz opsade i živjeti za njih oboje”, piše Ukrajinska nacionalna garda, koja je objavila i fotografije para na vjenčanju u uniformama. Na prstima im je prstenje koje su napravili od ukrasne folije.

Nakon što je postala udovica, Valerija je rekla da je “Andrij njezina ljubav zauvijek”. “Ti si bio moj zakoniti muž tri dana. Ti si moja ljubav zauvijek. Imam tvoje prezime, tvoju obitelj punu ljubavi i sjećanja na sretno zajedničko vrijeme”, kazala je.

mšm

Foto: Twitter: Ukrajinska nacionalna garda