/Obilježavamo Međunarodni dan obitelji: Pandemija je donijela niz teškoća, ali i nešto pozitivno!

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji: Pandemija je donijela niz teškoća, ali i nešto pozitivno!

Na današnji dan, 15. svibnja diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan obitelji. Iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uputili su čestitku svim građanima te napomenuli kako se ove godine obilježavanje Međunarodnog dana obitelji odvija u pozadini jedne od najvećih svjetskih pandemija.

“Mnoge obitelji suočene su s brojnim nepredvidivim okolnostima, u najvećoj mjeri zaposleni roditelji djece mlađe dobi i obitelji koje skrbe o starijim i nemoćnim članovima.

U novim okolnostima mnoge su obitelji dovedene u složene svakodnevne situacije gdje su se, osim s brigom za zdravlje, dodatno susretale s promjenama na tržištu rada te velikim promjenama u okviru sustava odgoja i obrazovanja.

Unatoč navedenom, obitelji su iznenada dobile i mogućnost provoditi s najbližima više vremena te su mnogi uspjeli provoditi aktivnosti koje se do sada nisu uklopile u njihove dnevne rasporede. Bilo je i pozitivnih primjera poslodavaca koji su iskazali zavidan stupanj društvene odgovornosti, omogućivši roditeljima rad od kuće i lakše usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza.

Šire gledano, još jednom bili smo svjedoci da svaka promjena u društvu nosi sa sobom izazove i teškoće koje se izravno odražavaju na obitelj. Upravo zato, podrška obitelji ključna je za ostvarivanje njenog punog potencijala te ćemo nastaviti unaprjeđivati aktivnosti i mjere s ciljem podrške obitelji i potrebama njezinih članova”, poručili su iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te svim građanima čestitali Međunarodni dan obitelji.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija