/Obitelj Badovinec ostala bez kuće, ali ne i Božića

Obitelj Badovinec ostala bez kuće, ali ne i Božića

Uoči božićnih blagdana šesteročlana obitelj iz naselja Kerestinec u Svetoj Nedelji ostala je bez svog doma. U požaru im je uništena kuća i izgubili su sve što su gradili više od desetljeća. No u pomoć su im priskočili svi – poznati i nepoznati. Daruju hranu, odjeću, potrepštine pa će tako obitelj za Božić ipak imati radosti i veselja.

“Nas je moja susjeda tu prva nazvala negdje oko 4 i 15 sva u panici. Goga, gdje ste, kuća vam gori! To je šok koji se ne može objasniti. Ono kad čujete, mislite da ljudi malo pretjeruju i tako. Jednostavno, kad smo došli nakon pola sata, to je gorilo, buktilo”, prepričava za Dnevnik.hr Gordana Badovinec.

Sreća u nesreći je da nitko od četvero djece nije bio u kući. Do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama, a cijela obitelj ostala je bez odjeće, dok su djeca ostala i bez školskih knjiga.

“Tu smo 11 godina, tako da to meni ne vrijedi nikakav novac. Trenutno. Jednostavno smo došli i nije bilo ništa. Jutros smo otišli, bilo je sve, popodne došli, nije bilo ništa”, opisuje svoje osjećaje Damir Badovinac.

U pomoć su priskočili svi – daruju hranu, odjeću i potrepštine. U jednom danu stiglo je toliko odjeće da su je morali smjestiti u susjedovu kuću. A njima je sada potreban privremeni smještaj, za što se pobrinuo Grad.

“Sveta Nedjelja pomogla je obitelji u nalasku smještaja, to će pokriti Grad. Osigurali smo jedno do dva obroka dnevno, ovisno o tome koliko će obitelj stići, to također pokriva Grad. Također, organizirana je humanitarna akcija”, rekao je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje.

Obitelj je je oduševljena ljudima koji su im pomogli, posebno studentima Kineziološkog fakulteta, koji polazi i Nika. Njezini su kolege odmah organizirali akciju prikupljanja pomoći. Pekli su palačinke, prikupljali donacije…

Već su u ponedjeljak krenuli s tradicionalnom humanitarnom akcijom kojom pomažu studentima slabijeg imovinskog stanja. Čim su čuli za situaciju, organizirali su pomoć baš za Niku.

Tako unatoč tragediji, ovoj obitelji Božić ipak neće biti ukraden.

“Mislim da će ovo biti najljepši Božić od svih, iako smo imali jednu veliku obiteljsku tragediju. Moja obitelj i ja toliko smo dirnuti, nemam riječi kojima bih zahvalila svima“, zaključila je Nika.

mšm/dnevnik.hr

Foto: Pixabay, iIustracija