/‘OBITELJ BEZ STRESA’ Evo što će sve roditelji moći saznati na besplatnim online radionicama

‘OBITELJ BEZ STRESA’ Evo što će sve roditelji moći saznati na besplatnim online radionicama

Roditelji su djeci prvi modeli. Od njih uče, usvajaju uvjerenja, razvijaju mehanizme nošenja sa stresom, strahom i tjeskobom. Ako roditeljima nedostaju te vještine, teško da će ih i djeca razviti. Pandemija i potres su kod mnogih prouzročili veliki strah i stres koji im narušavaju kvalitetu života i potrebna im je pomoć.

Kako bi roditeljima pružili podršku, udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva održavaju besplatne online radionice za roditelje na kojima će usvojiti konkretne alate za nošenje sa stresom, strahom i tjeskobom i koje mogu prenijeti i djeci.

Radionica će se održati u utorak, 14. veljače od 18 do 19.30 sati. Po prijavi, polaznici će dobiti link preko kojeg će se moći uključiti na radionicu.

Evo što će sve polaznici saznati na radionicama:

Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život.
Obiteljski sastanak kao temelj zdravih odnosa.
Kako bolje odrediti prioritete.
Kako naći vrijeme za sebe i kako ono pridonosi smanjenju stresa.
Koje su to moje potrebe kao roditelja i osobe, te kako ih mogu zadovoljiti.
Metode kontrole stresa i straha.
Koje su to dječje potrebe u vrijeme kriznih situacija i kako adekvatno na njih reagirati.
Kako pružiti djetetu adekvatnu pomoć i potporu u kriznim situacijama.
Zašto je važno reći NE i kako to utječe na kvalitetu života.

Projekt “Obitelj bez stresa” koji provode udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva pokrenut je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Za sve prijave i informacije javite se na email najsretnijabeba@gmail.com.

Voditeljice besplatnih radionica:

Iva Brčić, mag.soc/phil.,The Happiest Baby edukatorica, trenerica u radu s asocijativnim kartama koja već godinama provodi razne edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja. Surađuje s fakultetima, vrtićima i školama. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani trener Neurolingvističkog programiranja, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija