/‘OBITELJ BEZ STRESA’ Savjeti roditeljima kako pronaći vrijeme za sebe i obitelj

‘OBITELJ BEZ STRESA’ Savjeti roditeljima kako pronaći vrijeme za sebe i obitelj

Udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva pokrenule su Projekt “Obitelj bez stresa” kako bi roditeljima pružile pomoć i podršku u ovo neizvjesno i stresno vrijeme. Besplatna radionica za roditelje će se održati uživo u utorak, 26. listopada od 18 do 19.30 sati na adresi Kukuljevićeva 15 u Zagrebu.

Biti roditelj u današnje vrijeme je veliki izazov. Dugo radno vrijeme, razne dječje aktivnosti, kućanski poslovi i obiteljske obaveze ne ostavljaju roditeljima priliku za odmorom. Sve to dovodi do konstantnog stresa koji vrlo često negativno utječe na psiho-fizičko zdravlje roditelja i odnose u obitelji. Pandemija i potres još su dodatno potencirali taj stres.

Polaznici besplatne radionice će saznati kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život, kako bolje odrediti prioritete, kako naći vrijeme za sebe i kako ono pridonosi smanjenju stresa, koje su to moje potrebe kao roditelja i osobe, te kako ih mogu zadovoljiti, zatim metode kontrole stresa i straha, kako umanjiti tjeskobu, koje su to dječje potrebe u vrijeme kriznih situacija i kako adekvatno na njih reagirati, kako pružiti djetetu adekvatnu pomoć i potporu u kriznim situacijama.

Projekt je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade, a traje šest mjeseci. U sklopu njega će se provoditi besplatne radionice na području grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije i online radionice. Bit će snimljeni i video klipovi s važnim porukama koje pomažu roditeljima u komunikaciji s djecom i konkretnim savjetima kako se nositi s izazovima koje je donesla pandemija i potres.

Na Facebook stranicama Najsretnija beba i Abeceda roditeljstva bit će objavljen raspored radionica te će svi zainteresirani tamo moći pogledati i video sadržaje.

Za sve prijave i informacije možete se javiti na najsretnijabeba@gmail.com.

Voditeljice besplatnih radionica

Iva Brčić, mag.soc/phil.,The Happiest Baby edukatorica, trenerica u radu s asocijativnim kartama koja već godinama provodi razne edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani trener Neurolingvističkog programiranja, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija