/‘OBITELJ BEZ STRESA’ Udruge pozivaju roditelje na besplatne online radionice; evo što sve možete saznati

‘OBITELJ BEZ STRESA’ Udruge pozivaju roditelje na besplatne online radionice; evo što sve možete saznati

Biti roditelj u današnje vrijeme je veliki izazov. Dugo radno vrijeme, razne dječje aktivnosti, kućanski poslovi i obiteljske obaveze ne ostavljaju roditeljima priliku za odmorom. Sve to dovodi do konstantnog stresa koji vrlo često negativno utječe na psiho-fizičko zdravlje roditelja i odnose u obitelji. Pandemija i potres još su dodatno potencirali taj stres.

Kako bi omogućili što većem broju roditelja u Zagrebu, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji pristup besplatnim radionicama, udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva održat će u utorak, 30. studenog besplatnu online radionicu “Obitelj bez stresa” koja se odvija u sklopu istoimenog projekta koji je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade. Naravno, i svi ostali se mogu pridružiti.

Evo što će sve polaznici saznati na radionicama:
Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život.
Obiteljski sastanak kao temelj zdravih odnosa.
Kako bolje odrediti prioritete.
Kako naći vrijeme za sebe i kako ono pridonosi smanjenju stresa.
Koje su to moje potrebe kao roditelja i osobe, te kako ih mogu zadovoljiti.
Metode kontrole stresa i straha.
Koje su to dječje potrebe u vrijeme kriznih situacija i kako adekvatno na njih reagirati.
Kako pružiti djetetu adekvatnu pomoć i potporu u kriznim situacijama.
Zašto je važno reći NE i kako to utječe na kvalitetu života.

Vrijeme održavanja radionice: od 18 do 19.30 sati. Po prijavi, polaznici će dobiti link preko kojeg će se moći uključiti na radionicu.

Za sve prijave i informacije javite se na: najsretnijabeba@gmail.com

Voditeljice besplatnih radionica: Iva Brčić, mag.soc/phil.,The Happiest Baby edukatorica, trenerica u radu s asocijativnim kartama koja već godinama provodi razne edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani trener Neurolingvističkog programiranja, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju.

mšm

Foto: Najsretnija beba Hrvatska