/Obitelj iz Alepa svjedoči: Bog nas nikada nije napustio

Obitelj iz Alepa svjedoči: Bog nas nikada nije napustio

Michel i Rima Baladi sve do 2011. godine živjeli su prosječnim životom. Vjenčali su se i dobili troje djece: Marielu, Christelu i Georgesa. No, prije šest godina njihov se život drastično promijenio…

U proljeće 2011. godine započeo je krvavi građanski rat u Siriji. Godinu dana kasnije sukobi su izbili i u njihovom gradu Alepu zbog čega su morali napustiti svoj dom, prenosi Bitno.

“Militanti su nam uzeli i pograbili sve što su mogli. Ostala nam je samo odjeća koju smo nosili na sebi. Djeca su morala napustiti školu. Ostali smo bez svega”, prepričao je za ACN Michel Baladi.

Unatoč svemu, obitelj Baladi nije željela napustiti zemlju i svoj grad.

“Ovdje su naši korijeni. Ovo je naša zemlja, naša domovina. Ovdje smo rođeni i ovdje želimo umrijeti. Mnogi su ljudi napustili zemlju, a ja sam siguran kako su i dalje nesretni. Daleko su od svoje domovine i svojih obitelji”, kaže Michel, dodajući kako im je u tim teškim vremenima snagu davala vjera u Boga.

Kao melkitski kršćani redovito su sudjelovali na svetoj misi i bili aktivni u svojoj župi. Zahvaljujući crkvenim projektima, obitelj Baladi pokrenula je svoj štand, a planiraju i povratak u njihov dom te otvaranje prave trgovine. Nadaju se kako će Sirija uskoro stati na svoje noge.

“Bog nas nikada nije napustio. Da, trpjeli smo, ali danas na poseban način osjećamo Božju prisutnost. Svoju djecu mogu poslati u školu i osigurati sve što im je potrebno. A Christel je primila prvu pričest. Bila je to prava radost za našu obitelji”, zaključio je Michel.

mšm/bitno.net