/Obitelj očajava jer mjesecima živi bez struje, a platili sve račune!

Obitelj očajava jer mjesecima živi bez struje, a platili sve račune!

Jedna četveročlana obitelj iz Sukošana u blizini Zadra živi bez struje već tri i pol mjeseca. Majka (60), dvojica sinova i teško bolesna stara baka (80) mjesecima žive kao u srednjem vijeku. Razlog tome nisu neplaćeni računi već narušeni obiteljski odnosi zbog kojih bi zimu mogli dočekati u mraku.

Naime, 12. lipnja zadarska je “Elektra” na zahtjev vlasnika dijela kuće gdje se nalazi brojilo električne energije isključila struju u cijeloj kući.

Zbog takvog čina 60-godišnjakinja je podnijela tužbu tražeći od suda da donese “privremenu mjeru radi sprječavanja nasilja i nastanka nenadoknadive štete te zaštite zdravlja” kojom bi joj se omogućio suposjed cijele nekretnine, do kraja sudskog postupka oko same nekretnine, izvještava Slobodna Dalmacija.

Sudac Vranković je obavio očevid na drugom ročištu 28. kolovoza kada je utvrđeno da je obitelji to jedini dom te da tamo žive 18 godina.

Međutim, 21. rujna, sudac je donio rješenje kojim se njezin zahtjev odbija, s obrazloženjem da je “preuranjeno zaključiti jesu li ispunjene pretpostavke za opskrbu električnom energijom” i kako se tužiteljica ako ima dokaz o korištenju građevine i pravo na struju može obratiti “Elektri”, iako sama “Elektra” prema rješenju nije prekoračila ovlasti i postupala je po nalogu.

Znači, sud upućuje ženu da može svoje pravo na struju ostvariti postupkom prema “Elektri”, a istodobno navodi da “Elektra” nije prekoračila svoje ovlasti time što im je isključila struju?!

Čudno je i to što sudac u tom rješenju navodi kako je zahtjev tužiteljice potpuno neosnovan s obzirom da na katu kuće živi već 18 godina, iako ona pravo na stanovanje uopće nije dovodila u pitanje, već pravo na opskrbu električnom energijom.

Obitelji zbog toga struja nije mogla biti privremeno priključena. Imaju pravo na žalbu, što se može oduljiti i nekoliko mjeseci do odluke. A zima je na vratima!

mšm/Slobodna Dalmacija

Foto: Ilustracija, Pixabay