/Obiteljski odmor na Azurnoj obali: Viliam Prodan na Formuli 1 u Monte Carlu

Obiteljski odmor na Azurnoj obali: Viliam Prodan na Formuli 1 u Monte Carlu

Nakon što je prije nekoliko godina vozio rally Monte Carlo, Viliam Prodan rekao je da se tamo vraća doživjeti atmosferu utrke F1. Tako je zajedno s obitelji proveo sunčani odmor na Azurnoj obali, kako bi predahnuli od gužvovitog travnja i svibnja, te napunili baterije za nove pripreme i utrku u Prvenstvu Slovenije, kao i za ostale poslovne obaveze.

Formula 1 u Monacu poznata je po glamuru, a da sve odiše luksuzom kaže Viliam vidljivo je na svakom koraku. Osim kao sportski doživljaj, Monte Carlo ostat će im u pamćenju i po izvrsnoj francuskoj gastronomskoj ponudi i delicijama i vinima.

Kako Viliam kaže sve je na svom mjestu i veoma gospodski.

“Cijeli kompleks izgleda nestvarno. Čitavi grad se pretvara u jedan veliki stadion s preko 100.000 ljudi. Atmosfera na tribini je više teniska, nema tu stadionskog navijanja ili nekih ekscesa. Sve je uređeno i na visokom nivou organizacije.”

Ljubav prema ovom sportu, takvom kakav je, za Viliama dolazi u kompletu bez navijanja. Sam po sebi ovaj sport mu je zanimljiv i privlačan kao pravi oktansko-prestižni spektakl i veliki mu je gušt biti barem malim dijelom toga.

“Nekako uvijek su mi dragi vozači koji su na neki način podcijenjeni iz nekog razloga, naprimjer, Red Bull je dominantan, ima najbržeg vozača Max Verstappena i drugog vozača Sergia Pereza koji je fantastičan, ali sve je podređeno Maxu, pa eto meni je draži Perez”, iskreno je priznao Viliam, koji favorita nema, ali uvijek simpatizira one koji su u sjeni.

Dva različita sporta, a opet temeljne vrijednosti su zajedničke – radom i disciplinom do uspjeha.

“Iako su Rally i Formula 1 dva potpuno drugačija sportska svijeta, definitivno ono što posebno cijenim kod svakog sporta pa tako i F1 je disciplina i mukotrpan rad koji treba za stići do uspjeha”, zaključio je Prodan.

mšm

Foto: promo