/Oboljela pjevačica traži pomoć Predsjednice: Kćer me treba, a ja nemam snage!

Oboljela pjevačica traži pomoć Predsjednice: Kćer me treba, a ja nemam snage!

Nika Antolos, članica nekadašnjeg ženskog benda Feminnem i majka djevojčice Sienne, boluje od multiple skleroze, a zbog liječenja bi mogla prekršiti zakon. Stoga je na Instagramu uputila apel predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović da se legalizira ulje kanabisa za pomoć oboljelima od ove bolesti, koje im pomaže u olakšavanju simptoma.

Njezin apel prenosimo u cijelosti:

“Bok, ja sam Nika, mama prelijepe djevojčice Sienne i uskoro ću možda prekršiti zakon. Naime bolujem od multiple skleroze i više mi se nekako ne trpi konstantne nagle bolove cijelim tijelom, vrtoglavice, konstantni umor… Sia me moli da se igramo lovice, ali ja nemam snage. A s obzirom na to da medicinsko ulje kanabisa (u pravoj čistoj formi i dozama) u ljekarnama niti postoji niti nosi normalnu cijenu, primorana ću očito biti odlaziti u Sloveniju i ilegalno kupovati isto”, započela je.

“Najmanje od svega što trebam uz takvu diagnozu jest stres koji osjećam na samu pomisao da nešto ilegalno radim, i to još dok me dijete doma čeka. Ali još gore me preplavi na pomisao da me Sia gura u kolicima dok ja pomalo u bolovima gasnem… Hrvatska, bilo bi lijepo kad bi moje šlapice prošle bez kršenja zakona i šuljanja po bolnicama, kad bi samo mirovale kraj kauča u mom dnevnom boravku. Nema vremena. Nema jednom niti bit će već. Ja, kao i 6000 ljudi u RH hoćemo pomoć sada. Mi sada živimo. Dopustite nam da se liječimo ili si bar pomognemo LEGALNO”, napisala je u apelu pjevačica.

Predsjednica je odgovorila na njezin upit te ju zamolila da joj tekst objave pošalje putem emaila, što je pjevačica odmah i učinila. 

mšm

Foto: Instagram