/‘OČAJNI RODITELJI’ Ne želimo da nam dijete bude u bolnici i k tomu još ostavljeno samo

‘OČAJNI RODITELJI’ Ne želimo da nam dijete bude u bolnici i k tomu još ostavljeno samo

Pandemija u očaj baca roditelje čija su djeca vezana uz bolničko liječenje, i djeci i roditeljima je dovoljno teško što moraju biti u bolnici, a otežavajuća okolnost je svakako razdvojenost zbog prijetnje korona virusa.

Posjeti su zabranjeni. Slično je i s trudnicama jer muževi ne smiju na porode. Udruga Roda zato je pokrenula peticiju u kojoj traže promjene kako bi roditeljima taj traumatični dio bio puno lakši. Cilj je ukazati kako je psihičko zdravlje jednako važno kao i otklanjanje zdravstvenog problema.

“Kako je moguće da smo manje rizični po okolinu u bilo kojoj drugoj situaciji, osim kad bismo trebali biti uz naše najmilije u njihovim najranjivijim trenucima? Ne želimo da nam klinci budu bolesni, a sami,  svaki roditelj želi ostvariti pravo da bude uz svoje dijete u bolnici”, stoji u jednoj od Rodinih objava na Facebooku. Stoga su pokrenuli peticiju za osiguranje prava svakog djeteta na boravak uz roditelja tijekom liječenja.

“Rodila sam hitnim carskim rezom djevojčicu 13. svibnja 2020. godine. Bila sam tjedan dana u bolnici na istom katu gdje i ona, a nisu mi je dali vidjeti ni kroz staklo. Nema ništa gore nego sjediti doma kući i razmišljati kako je tvoja bebica tako blizu, a tako daleko od tebe i da te ne može čuti i osjetiti. Nikad neću zaboraviti kako sam se osjećala!”, napisala je jedna pratiteljica

Bjonda Lučić/Direktno

Foto: Pixabay