/Umjetnički kamp ‘Zagreb, tak imam te rad!’ djecu upoznaje s metropolom

Umjetnički kamp ‘Zagreb, tak imam te rad!’ djecu upoznaje s metropolom

Praktikum – centar za djecu i mlade tijekom proljetnih praznika organizira umjetnički kamp „Zagreb, tak imam te rad!“. Program namijenjen za djecu osnovnoškolce uključuje istraživanje i upoznavanje Zagreba i gradskih povijesnih zanimljivosti kroz edukaciju i zabavu.

Umjetnički kamp Praktikuma osmišljen je u svrhu istraživanja i upoznavanja Zagreba iz dječje perspektive. Djeca će kroz četiri dana, u tjednu od 23. do 26. travnja ove godine gledati izložbe u muzejima, provoditi likovne radionice inspirirani djelima koje su vidjeli, upoznavati se s kulturnom baštinom Zagreba kroz zanimljive povijesne priče, kvizove, goste iznenađenja i za kraj dana gledati kultne dječje filmove.

Umjetnički kamp je za djecu osnovnoškolce koja će imati priliku upoznati Zagreb, družiti se s ekipom i svaki dan raditi nešto zanimljivo i edukativno. U ovom kampu djeca će se upoznati s  postavom  Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, muzeja Mimare te će pogledati predstavu u Gradskom kazalištu “Žar ptica”.

Na likovnim radionicama u muzejima izrazit će svoju kreativnost inspirirani umjetničkim djelima. Osim što će kvalitetno provedesti vrijeme, djeca će se upoznati s kulturnom baštinom našeg grada. Svaki dan imat će kreativne radionice, čak više njih, uz goste iznenađenja.

Predviđeno je vrijeme i za opuštanje – gledanje kultnih dječjih filmova, a potom slijedi promišljanje i argumentirana rasprava o odgledanom filmu. Program uključuje zabavu i edukativno-kreativne igre. Moguće je sudjelovati cijeli tjedan ili određene dane po odabiru. Prijaviti se možete na info@udruga-praktikum.hr.

Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima centra Praktikum održavaju se dramske i filmske radionice, likovne i glazbene radionice, različiti treninzi i programi pomoći u učenju, Terapija igrom i Savjetovalište za djecu, mlade i roditelje te ALOHA mentalna aritmetika za djecu od 4 do 13 godina. 

Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova iz područja kulture i umjetnosti, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje djece i mladih.

mšm

Foto: Praktikum