/Ova dječja bolnica u Hrvatskoj dopustila je 24-satni boravak roditelja s djecom

Ova dječja bolnica u Hrvatskoj dopustila je 24-satni boravak roditelja s djecom

Iako u Kliničkome bolničkom centru Rijeka nisu dozvoljene posjete, malim je pacijentima omogućeno da jedan od roditelja, nakon što testiranje potvrdi da nije zaražen Covidom-19, može biti uz njih 24 sata, pod uvjetom da nakon ulaska više ne napušta odjel, piše miss7mama.

“Uz male bolesnike u Dječjoj bolnici na Kantridi u Rijeci danonoćno smije biti po jedan roditelj, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Dobrobit roditeljske potpore je iznimno važna u procesu liječenja”, rekla je onkologinja Jelena Roganović s Klinike za pedijatriju riječkog KBC-a.

“Dokle god imamo ovakvu epidemiološku situaciju, mislim da možemo ovo provoditi”, rekla je dr. Roganović za radio Rijeka.

Zbog epidemije korona virusa zabranjeni su posjeti bolnicama i prisustvo roditelja koji će biti uz dijete tijekom bolničkog liječenja. Ta odluka pokrenula je lavinu reakcija, a udruga Roda je pokrenula i Peticiju za osiguranje prava svakog djeteta na boravak uz roditelja tijekom bolničkog liječenja, o čemu je portal Generacija već pisao.

bl/miss7mama

Foto: Pixabay