/‘POTRESNI DJEČJI CRTEŽI’ Bilo mi je najgore kad nas je tata izbacio iz kuće…

‘POTRESNI DJEČJI CRTEŽI’ Bilo mi je najgore kad nas je tata izbacio iz kuće…

Pogledajte kako djeca – žrtve obiteljskog nasilja kroz crteže i tekstove komuniciraju ono što doživljavaju u vlastitoj obitelji i domu. Hrvatska katolička mreža donosi isječke iz Monografije Sv. Ane koja je izdana povodom 25 godina rada doma Svete Ane – Caritasovog doma za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja u Rijeci.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u znak sjećanja na ubojstvo koje se dogodilo 22. rujna 1999. godine, kada je na ročištu tijekom brakorazvodne parnice na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu suprug ubio suprugu te sutkinju i odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku. Portal Generacija već je pisao o obilježavanju toga dana i porastu nasilja u obitelji.

Povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i Hrvatska katolička mreža već je imala razgovor sa ženama žrtvama obiteljskog nasilja koje su smještene u Svetoj Ani – Caritasovom domu za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja u Rijeci. Sada su objavili potresne crteže i misli djece koja su doživljavala obiteljsko nasilje u vlastitom domu. Ta djeca imaju samo jednu želju – da se mama i tata vole, da se prestanu svađati, da se pomire i opet budu obitelj…

Ostale, uistinu potresne dječje crteže koji prikazuju kako se djeca zapravo osjećaju u roditeljskim svađama pogledajte OVDJE.

bl/IKA

Foto: IKA/HKM