/Predivno pismo majci: ‘Htjela bih da možeš vidjeti ono što ja vidim kad te gledam. Meni si savršena’

Predivno pismo majci: ‘Htjela bih da možeš vidjeti ono što ja vidim kad te gledam. Meni si savršena’

Ako si se ikad osjećala nesigurno oko svog izgleda, moraš pročitati ovo predivno pismo mami pisano iz dječje perspektive.

“Draga mama, opet se gledaš u ogledalo, dodiruješ si trbuh koji se trese i nasmijavaš me. Tako si smiješna, mama! Ali ne smiješ se. Škiljiš kao kad mi režeš nokte. Znam! I ja ću zgrabiti svoj trbuh i zatresti ga. Ah, sada se smiješ!

Ali mama, htjela bih da možeš vidjeti ono što ja vidim kad te gledam. Meni si savršena. Mama, jesi li znala da nitko drugi ne može biti biti moja mama osim tebe? Ne bih htjela nijednu drugu mamu. Ne, ti si jedina, prenosi miss7mama24sata.

Mi smo jedno za drugo. Meni si savršena. Ti si meni najbolja mama. I molim te, utišaj glas u svojoj glavi, ja sad govorim, ne ti! Ti si savršena jer si ti. Ne postoji nitko tko može biti ti. Isto kao što nema nikog tko može biti ja. Shvaćaš? Ne vidim tvoje mane; vidim samo tebe. Ne vidim tvoje greške; vidim samo svoju mamu. Ne vidim tvoju težinu i masnu maminu kosu; samo vidim ženu koja mi je dala život i trudi se da se osjećam sigurno, voljeno i sretno. Žena s crvenkastim sjajem u kosi. Prekrasna si. Mama, dok te želim fotografirati tvojim mobitelom, a ti prekrivaš lice, ne želim da to radiš.

Obožavam tvoje lice! Znam da je tvoje lice bolje od bilo čijeg. Poznajem tvoje lice bolje nego itko. Znam svaku boru i pjegicu na tvom licu (imaš točkice mama, baš si sretna!), i ja ih volim. Tvoje lice je najljepše od svih. To je lice u koje sam zaronila kad si me hranila kao bebu. Tvoj osmijeh me hranio više nego tvoje hranjivo mlijeko. Lice s najmekšim usnama koje su poljupcima otjerale moje brige. Lice koje sam tražila kad sam čekala u vrtiću i trčala sam prema njemu i u tvoje ruke pune ljubavi.”

Cijelo pismo pročitajte na poveznici.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay, ilustracija

TAGS: