/Predsjednica odgovorila na apel oboljele pjevačice: Razumijem Vašu situaciju…

Predsjednica odgovorila na apel oboljele pjevačice: Razumijem Vašu situaciju…

Nakon što je progovorila o svojoj borbi s multiplom sklerozom, Nika Antolos je putem Instagrama poslala apel predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović za legalizaciju ulja kanabisa. Ova 29-godišnja članica nekadašnjeg ženskog benda Feminnem i majka djevojčice Sienne dobila je odgovor u kojem Predsjednica pokazuje suosjećanje i razumijevanje za njezinu situaciju. Odgovor je objavila na svom Instagramu i napisala joj novu poruku.

Predsjedničin odgovor prenosimo u cijelosti.

“Poštovana gospođo Antolos, prije svega, dopustite mi izraziti iskreno suosjećanje zbog Vašeg zdravstvenog stanja. Primila sam Vaše pismo i u potpunosti razumijem Vašu situaciju, koju posebno teškom čini Vaše majčinstvo i Vaša opravdana i razumljiva želja da svojoj djevojčici pružite svu pažnju koju ona traži i zaslužuje.

Nažalost, u Hrvatskoj je puno osoba koje pate od raznih bolesti koje ih postupno onemogućuju u svakodnevnom životu i nose sa sobom tešku fizičku bol. Stoga nastojim u potpunosti sagledati problem o kojem govorite i potrebu da se svima vama olakša situacija.

Pritom podsjećam na činjenicu da predlaganje ili izmjene zakona nisu u nadležnosti Predsjednice Republike. No nastavit ću pratiti ovaj problem i u skladu sa spomenutim ovlastima nastojati pridonijeti pronalaženju rješenja u odnosu na odgovorna državna tijela i u skladu s komparativnom praksom modernih i razvijenih država.

Ukoliko imate potrebu osobno iznijeti odgovarajuće podatke ili činjenice, uvijek ste dobro došli u mojem uredu. S poštovanjem.”

Pjavačica je dobila i odgovor od Ministarstva zdravstva u kojem piše kako je ‘u ovom trenutku u tijeku postupak uvoza novih količina gotovih pripravaka ulja na bazi kanabisa te se uskoro očekuje opskrba hrvatskog tržišta za pojedinače potrebe pacijenata.’

Nika je zahvalna na oba odgovora te je u svojoj objavi na Instagramu, uz fotografiju predsjedničinog odgovora, napisala:

“Stigao mi je odgovor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i gospodina Kujundžića, točnije Ministarstva zdravstva. Od srca Vam hvala @predsjednicarh što ste odgovorili posebno napisanom porukom, a ne kopijom te srcem poslušali naš vapaj.

Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života… Pratit ću i nadalje javno sve što se događa, nastaviti iznositi činjenice i vikati ,’problem’ kad on jest.

Čekamo kvalitetno koncentrirano ulje u ljekarnama po prihvatljivim cijenama, u suprotnom nećemo smatrati problem riješenim. Imamo pravo tražiti od svoje vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve što i činimo. Hvala…”, napisala je Nika.

mšm

Foto: Instagram