/‘PRIJATELJ U IGRI I UČENJU’ Udruga Mali princ organizirala radionicu za osnaživanje roditelja

‘PRIJATELJ U IGRI I UČENJU’ Udruga Mali princ organizirala radionicu za osnaživanje roditelja

Svojim djelovanjem u lokalnoj zajednici, Udruga Mali princ radi na rješavanju mnogobrojne problematike roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Prošli tjedan, točnije 6. studenog održana je prva radionica za osnaživanje roditelja u sklopu projekta “Prijatelji u igri i učenju” kojeg financijski podržava Zagrebačka županija. Radionica je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama zbog pandemije Covida-19.

Tema radionice “Kako se nositi sa stresom?”, u sklopu koje je uvodno predstavljanje održao Domagoj Hren, student socijalne pedagogije, a stručni dio predavanja psihologinja Tena Masnjak, potaknula je mnogo emocija, ispričanih životnih priča i izazova, ali i razmjenu iskustava koja su osobito značila roditeljima i skrbnicima koji se prvi puta suočavaju s problemima roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

“Pokoja suza, puno podrške i razumijevanja, neizmjerna upornost i hrabrost, ono je čega ćemo se posebno sjećati s ove radionice. Hvala svim sudionicima od srca što su s nama podijelili svoje priče i iskustvo. U nadolazećem razdoblju slijede još tri ovakve radionice i toplo preporučamo sudjelovanje svim roditeljima. Tijekom idućeg tjedna na web stranici ćemo objaviti detalje radionice i sve materijale. Hvala svima još jednom”, poručili su na Facebooku iz Udruge Mali princ.

Bjonda Lučić

Foto: Unsplash