/ZA SUVREMENU OBITELJ – Dječji vrtić Opatija postao bogatiji za vrijednu didaktičnu igračku!

ZA SUVREMENU OBITELJ – Dječji vrtić Opatija postao bogatiji za vrijednu didaktičnu igračku!

Edukativna radionica Polydron održana je u ponedjeljak u prostorijama Dječjeg vrtića Opatija u okviru projekta „Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj“. Na radionici je sudjelovalo 20-tak odgojiteljica i stručnog osoblja Dječjeg Vrtića Opatija i predstavnici partnerskog vrtića na projektu Bambi iz Vrbovskog.

Radionicu je vodila profesorica psihologije i pedagogije Vesna Hrvoj, dobitnica Državne nagrade ,,Ivan Filipović“ za promicanje pedagoške teorije i prakse.

Iz navedenog projekta, koji se sufinancira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. iz Europskog socijalnog fonda, Dječji vrtić Opatija opremio se ovom jedinstveno didaktičkom igračkom.

Uz pomoć Polydron opreme kroz vođenu igru može se pomoći djeci da razviju auditivno i vizualno razlikovanje i pamćenje, bilateralnu koordinaciju, apstraktno mišljenje, proširenje rječnika, komunikacijske vještine.

Na edukativnoj radionici nisu se igrala djeca već „Tete – odgojiteljice „ koje su se upoznale s nevjerojatnim mogućnostima koje ova didaktička igračka pruža.

mšm

Foto: DV Opatija