/‘PRVI U HRVATSKOJ’ I ove godine radionice za tvrtke o društveno odgovornom poslovanju i dječjim pravima

‘PRVI U HRVATSKOJ’ I ove godine radionice za tvrtke o društveno odgovornom poslovanju i dječjim pravima

UNICEF četvrtu godinu zaredom organizira edukaciju za tvrtke
o društveno odgovornom poslovanju i dječjim pravima – CSR akademiju “Djeca su naš najvažniji posao”. Cilj je, poručuju iz ove svjetske organizacije, poticanje odgovornog odnosa tvrtki prema djeci.

Naime, u UNICEF-u ističu da tvrtke na mnogo načina utječu na djecu i njihova prava, “a da često toga nisu niti svjesni”. “Odnos prema roditeljima, usklađivanje poslovnog i privatnog života, proizvodnja i plasiranje proizvoda namijenjenih djeci, oglašavanje usmjereno na djecu ili u kojem djeca sudjeluju, utjecaj na okoliš u kojem djeca rastu i razvijaju se, tek je početak dugog niza izravnog i neizravnog djelovanja poduzeća na djecu”, poručili su.

Stoga ova CSR akademija, predstavlja prvi program na temu uključivanja dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje u Hrvatskoj. Pod vodstvom renomiranih stručnjaka za pitanja društvene odgovornosti, CSR akademija osigurava stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu i koracima koje tvrtke mogu poduzeti kako bi uključile dječja prava u svoja poslovna načela, prakse i organizacijsku kulturu, stoji u priopćenju.

Na akademiji je do sada sudjelovalo više od 70 predstavnika vodećih hrvatskih kompanija. Polaznici CSR akademije usvojili su stručna znanja i praktične alate koji im pomažu da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje, kao i da integriraju dječja prava u svoje nefinancijske izvještaje.

Novi ciklus akademije održat će se virtualno putem Zoom platforme kroz pet online radionica, a prva će se održati 8. prosinca. Sudjelovanje na CSR akademiji je besplatno, a polaznici koji sudjeluju na svim radionicama stječu pravo na potvrdu UNICEF-a o završenom programu edukacije.

U UNICEF-u napominju kako je broj sudionika ograničen, a prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 1. prosinca ove godine na e-mail: atbaric@unicef.org.

Barbara Kraš Kedmenec

Foto: UNICEF Hrvatska