/‘PUT OKO SVIJETA ZA 80 DANA’ Film o avanturi majmuna i žapca koji će zabaviti djecu, ali i roditelje

‘PUT OKO SVIJETA ZA 80 DANA’ Film o avanturi majmuna i žapca koji će zabaviti djecu, ali i roditelje

U kina je stigao animirani film “Put oko svijeta za 80 dana” u trajanju od 82 minute. Ovaj film je donekle inspiriran romanom Jules Vernea istoimenog naziva. Za razliku od knjige, ovdje su glavni junaci majmun Passepartout i žabac Phileasom. Prvi čezne za slobodom i upoznavanjem novih svjetova, dok drugi više manje vješto manipulira druge kako bi dobio što želi. Igrom slučaja i zbog oklade upuštaju se u izazov života.

Kroz film se upravo klađenje prikazuje kao jedan od vrlo uspješnih načina da se dosegne bogatstvo koje se prikazuje kao izvor sreće i uspjeha. Ako želite provesti zabavno popodne u kinu, ovaj film će svakako zabaviti djecu i nasmijati ih. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Namijenjen je djeci starijoj od 8 godina, no bit će zabavan i roditeljima. Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Nasilje se u filmu prikazuje u vidu gegova, borbi i raznih prijetnji. Nema zastrašujućih prizora, no ima uvredljivih riječi. U filmu nema prizora niti dijaloga seksualne prirode.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska