/Ribafish oplivao 17 otoka: Emocije su me preplavile, dao bih milijardu otoka za jednu minutu s Rokom!

Ribafish oplivao 17 otoka: Emocije su me preplavile, dao bih milijardu otoka za jednu minutu s Rokom!

Domagoj Jakopović Ribafish u utorak je završio prvu etapu projekta RokOtok koji je posvetio preminulom sinu Roku. Ovaj je novinar i bloger tri tjedna plivao te spajao otoke i ljude. Posljednju zastavicu stavio je na 17. otok do kojeg je doplivao – Čiovo. Cilj mu je plivanjem povezati svih 50 naseljenih hrvatskih otoka, a njegov dnevnik svakog dana avanture donosi 24sata.

“Prvu zastavu sam zapiknuo kad sam stigao na Koločep. Izašao sam i izranjavao se po nogama. Zapiknuo sam zastavicu, pogledao u nebo i rasplakao se ko krava. Baš sam bio jadan, tužan i sretan. To nikad ne bih napravio da je Rok tu s nama. Druge stvari bi mi bile na pameti – da učim s njim, da pišemo zadaće, da idemo šetati okolo, da radimo neke apsolutno drugačije stvari. Kad si sretan, ne uspiješ se baviti nekim drugim svijetom. Tebi je dijete sav tvoj svijet. Emocije neke su me preplavile. Ja bih milijardu otoka dao samo da budem jednu minutu s njim. Ali život je takav. Nije bila toliko bitna zastavica, nego emocije”, rekao je Ribafish.

Kada je izašao iz vode, dočekala su ga djeca.

“Pitali su me: “Jesi li ti Ribafish”, a ja sam im odgovorio: “Ma ne, ja sam mu brat, ha, ha”. Onda smo pričali i pričali… To je najbolji dio. Onda su tražili svjetionik, pa smo se izgrlili i izljubili. To je divna i prekrasna stvar”, dodao je poznati blogger.

Sutradan je plivao dionicu Koločep – Lopud, koja je iznosila 2,4 km, dan nakon toga Lopud – Šipan 2,8 km, pa Šipan – Mljet 8,5 km.

“U srijedu sam odmarao pa me nakon toga čekala naporna dionica Mljet – Korčula od 17 kilometara. More je bilo više od tri metra. Baš je bila borba, pravi fajt. Plivali smo više od pet i pol sati. Sa mnom je išao vaterpolist Ivan Jurić, i to je bilo fenomenalno jer smo jedan drugog ohrabrivali, dizali i nismo si dali da odustanemo. Bilo je apsolutno prekrasno i fenomenalno. Kad sam se popeo na obalu, na Korčuli sam se srušio”, ispričao je Ribafish.

Drugi put od Hvara do Visa je isto bilo 17 km, ali je bilo totalno ravno more.

“To sam plivao sam. Uzdrmale su me emocije, a glava je govorila: “Što ti je ovo trebalo? Rok nije tu. Odustani”. Pa se onda javlja druga strana: “Kako nije tu. On je uvijek tu s tobom i pored tebe. Potrudi se. Obećao si mu da ćeš to napraviti. Obećao si mu”. Tako sam mic po mic prešao i tih 17 kilometara.”

Dodao je kako mu je emotivno bilo kada je došao na Proizd, Rokovu omiljenu plažu.

“To je bilo nakon rute Lastovo – Prežba. Predložio sam da predahnemo od svega i uzmemo dan za sebe. Taj dan smo otišli na Proizd. Vodio sam prvo ljude da je vide odozgo. To je najljepši pogled na svijetu. Ima toliko boja, od tamnoplave do zelene. Ogromne narezane stijene koje izgledaju kao komadi torte ili šnite. I prekrasni bijeli obluci. To je plaža od kamenja. No dogodilo se da tog kamenja više nije bilo. Bio sam tužan, emotivan, jadan i nikakav”, rekao je Ribafish.

Emotivno najteža dionica bila je također u drugom tjednu.

“Bilo je vedro. Deset kilometara, ništa preteško, ali tu smo se Rok i ja kupali. Tu mi je srce stalo. Napravio sam nekoliko krivih zaveslaja pa sam se i ozlijedio. Rame mi je malo iskočilo pa nisam skroz sve otplivao. Morao sam na brod pa su me tamo mazali”, priznao je.

No na kraju se sve dobro završilo, dodao je Ribafish koji jedva čeka drugi dio etape RokOtoka iduće godine.

“Tri tjedna, 17 otoka, toliko priča s klincima. Nisam mislio da će biti toliko emotivno. Nisam ni mislio da će završiti ovako dobro. Zadnji doček na Čiovu je bio prekrasan. Bilo je toliko kamera i ljudi. Toliko mi je drago da je to došlo do ljudi. Jedva čekam iduću godinu kad kreće drugi dio etape RokOtoka. Nadam se da će me djeca pohvaliti prijateljima i da ćemo se opet družiti”, poručio je za kraj Domagoj Jakopović Ribafish.

mšm/stelatuđan/24 sata

Foto: privatna arhiva (Ribafish)