/Ribafish završio ovogodišnju plivačko-edukativnu akciju RokOtok, obećao sinu posjetiti 50 otoka: ‘Eto nas danas na više od pola prijeđenog puta’

Ribafish završio ovogodišnju plivačko-edukativnu akciju RokOtok, obećao sinu posjetiti 50 otoka: ‘Eto nas danas na više od pola prijeđenog puta’

Završio još jedan RokOtok. Posljednjim skokom u more s otočića Galovca i plivanjem do mjesta Preko na Ugljanu, Domagoj Jakopović Ribafish završio je u utorak drugu plivačko-edukativnu etapu projekta pod nazivom #RokOtok spojivši novih 17 nastanjenih otoka središnjeg dijela Dalmacije. 

Ribafish je u 24 dana posjetio Krapanj, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Murter, Vrgadu, Pašman, Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Ravu, Dugi Otok i Kornat. Ovogodišnja plivačka etapa u sklopu projekta #RokOtok počela je 3. srpnja plivanjem od Brodarice do otoka Krapnja, dok se Ribafishu na prvoj dionici pridružilo 60 plivačica i plivača. Sveukupno se preplivalo više od 50 kilometara i na svakom od posjećenih otoka, osim Kornata, održane su interaktivne radionice, potrage za blagom, akcije čišćenja i sakupljanja otpada te edukativne igre u prirodi za djecu, mlade i njihove roditelje, izvještava HRT.

Zajedno s Ribafishom, neke dionice puta preplivali su i poznati plivači poput Dubravka Šimenca (ambasador Hrvatske turističke zajednice), Dine Levačić (daljinske plivačice te jedine žena iz Hrvatske koja je preplivala kanal La Manche) te Antonije Buličić (daljinske plivačice te prve žene koja je osvojila plivački maraton Preko-Zadar), dok mu se na posljednjoj dionici pridružio i pisac Bruno Šimleša.

Prilikom završetka druge etape #RokOtoka, Ribafish je izjavio kako je obećao sinu da će zajedno posjetiti svih 50 nastanjenih hrvatskih otoka “i eto nas danas na više od pola prijeđenog puta”.

Projekt je dobio i nagradu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za doprinos u promicanju pomorske kulture i proglašen najljepšom pričom ljeta 2019.

bl

Foto: Privatna arhiva