/Rodila djevojčicu od gotovo 7 kilograma: Osjećam se kao da su me udarila dva kamiona

Rodila djevojčicu od gotovo 7 kilograma: Osjećam se kao da su me udarila dva kamiona

Joy Buckley nekoliko dana nije mogla hodati nakon što je rodila u Medicinskom centru Arnot Odgen u New Yorku. Naime, djevojčica Harper je rođena s 6.80 kg i duga 58.5 cm. Ona je najveća beba rođena u toj bolnici. Majka je ispričala kako je prošao porod i kako se osjećala neposredno nakon toga. Bez obzira na komplikacije, sretna je što je beba zdrava.

“Znala sam da će biti velika, ali ipak nisam očekivala bebu od gotovo sedam kilograma. Osjećala sam se kao da su me udarila dva kamiona”, izjavila je Joy, prenosi Miss7mama.

Zbog bebine veličine, porođaj je krenuo jako brzo za Buckley, koja je govorila kako joj je bilo muka zbog tako nasilnog pomicanja svih organa. Uz to, neophodan je bio kako carski rez, tako i medicinski vakuum, jer se novorođenče zbog svoje težine zaglavilo ispod rebara. Ipak, Joy je presretna što je njena curica stigla na svijet zdrava.

“Ponovno sam prodisala”, rekla je, “čak sam uspjela i sjesti, a ne kao do sada isključivo ležati samo na jednoj strani”, poručila je za kraj sretna majka koja je više godina vodila bitku s neplodnošću.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay, ilustracija