/Roditelji zbog sigurnosti djece blokirali školu u Vukomercu

Roditelji zbog sigurnosti djece blokirali školu u Vukomercu

Dio roditelja djece koja pohađaju osnovnu školu Vukomerec, u blizini koje je sinoć došlo do vatrenog obračuna između dviju romskih obitelji, danas je blokirao pristup školi i neće djecu slati na nastavu. Očajni su zbog toga što djeci nije zajamčena sigurnost.

Hrvoje Sabljo, otac troje djece koja pohađaju vukomerečku školu, rekao je za Dnevnik.hr kako je desetak roditelja fizički blokiralo pristup školi te su djecu poslali kućama.

„Neki roditelji čudili su se zašto to radimo jer kažu da su djeca išla u školu i za vrijeme rata. Mi se bojimo za sigurnost naše djece, pričali smo s ravnateljem koji kaže kako je nemoćan te ne može jamčiti sigurnost niti donijeti odluku o neodržavanju nastave“, rekao je Sabljo i dodao kako stanovnici Vukomerca već 50 godina trpe teror zbog sukoba dviju romskih obitelji.

Za danas su roditelji najavili prosvjed u 17.15 sati u dvorištu škole na kojem će tražiti hitnu intervenciju institucija. Ravnatelj Zdravko Dominik poručio je kako će se u školi danas održati sastanak na kojem će biti predstavnici roditeljskog vijeća, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada i policije .

Podsjetimo, vatreni obračun u zagrebačkom Vukomercu dogodio se sinoć oko 19 sati, kada su se, prema izjavama svjedoka, pripadnici jednog klana dovezli automobilom pred kuću u Porečkoj ulici. Krenula je uzajamna pucnjava, a neki od metaka padali su i u dvorište škole. Srećom, nitko nije ozlijeđen zbog toga što je nastava još uvijek trajala.

mšm/dnevnik.hr

Foto: FB