/‘RODITELJI IZNENAĐENI’ U popularnom crtiću za djecu Peppa Pig prvi put predstavljen istospolni par; pokrenuta lavina reakcija

‘RODITELJI IZNENAĐENI’ U popularnom crtiću za djecu Peppa Pig prvi put predstavljen istospolni par; pokrenuta lavina reakcija

Omiljena među predškolskom publikom u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, Australiji i Latinskoj Americi, Peppa Pig nedvojbeno je jedna od najprepoznatljivijih – i najpopularnijih – crtanih životinja na svijetu.

Tijekom epizode pod naslovom “Obitelji”, koja je prvi put emitirana u utorak na programu Channel 5 u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje se snima Peppa Pig, istoimeni lik predstavljen je majkama prijateljice Penny Polar Bear, prenosi BBC.

Ova epizoda dolazi dvije godine nakon što je na američkoj internetskoj stranici pokrenuta peticija kojom se zahtijeva “istospolna roditeljska obitelj” u crtiću, koja je prikupila gotovo 24.000 potpisa.

“Djeca koja gledaju Peppu Pig su u dojmljivoj dobi”, napisali su kreatori peticije tada. “Isključivanje istospolnih obitelji naučit će ih da su samo obitelji s jednim roditeljem ili dva roditelja različitog spola normalne”.

Nakon najnovije epizode Peppa Pig, Twitter je bio užaren od rasprave o predstavljanju obitelji Penny Polar Bear.

“Lezbijke u Peppa Pig… ne mogu li dječje emisije biti samo za djecu?”, napisao je jedan čovjek, optužujući emisiju za “popularizam”.

Drugi se nije složio, rekavši: “Pa što ti znaš? Moja su djeca vidjela prvi istospolni par na Peppi Pig i nije došao kraj svijeta”.

mšm

Foto: Screenshot/YouTube