/Roditelji u Australiji na nogama, a sve je krivo – Kinder jaje

Roditelji u Australiji na nogama, a sve je krivo – Kinder jaje

Kada je svom 15-mjesečnom sinu kupila Kinder jaje jedna Australka niti u snu nije mogla zamisliti da će ju figurica koju je u njemu pronašla toliko uznemiriti. Sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama  nije jedina. Osim Australije, figurice su se navodno pojavile i u Češkoj.

Što je roditelje toliko uznemirilo, da se vijest probila  do naslovnica vodećih svjetskih medija?

Kao što znate, osim čokolade, sastavni dio jajeta je i malena igračka. U ovom slučaju, djeca su kao iznenađenje dobila figuricu, minijaturno Kinder jaje koje u rukama drži tri plava balona sa slovom K na svakom. Neke od roditelja  natpis na balonima (KKK) asocirao je na rasističku organizaciju Ku Klux Klan.

Nakon što se priča probila do medija oglasio se i Ferrero, objasnivši o čemu se zapravo radi.

Naime, u početku je bilo zamišljeno da figurica u ruci drži jedan balon sa slovom K (kao Kinder). Dva balona dodana su naknadno kako bi figurica bila veća i sigurnija za djecu, a ne kako bi asocirala na bilo kakvu organizaciju.

“Tu organizaciju ne podržavamo na niti jedan način.’K’ na balonima predstavlja isključivo Kinder”, poručili su proizvođači, poručivši kako je bila riječ o limitiranoj kolekciji igračaka, povodom 50. godišnjice Kinder jajeta. Nakon brojnih pritužbi distribucija igračaka je obustavljena, a postojeće zalihe su uništene, piše Direktno.