/‘SPASILI JEŽICU’ Mislili smo je pustiti u prirodu, ali ne bi preživjela. Ostat će u našoj obitelji okružena pažnjom

‘SPASILI JEŽICU’ Mislili smo je pustiti u prirodu, ali ne bi preživjela. Ostat će u našoj obitelji okružena pažnjom

Tomislav Labaš, Zlatarščanin zaposlen u ophodnji autoceste Zagreb-Macelj, prije otprilike dva mjeseca obavljao radnu zadaću, primijetio je na cesti pregaženu ježicu. Zaustavio se, bolje pogledao i primijetio uz stradalu majku maloga ježića. Podigao ga je nježno i cijeli se dan vozio s njim, do povratka u Zlatar, piše Zagorje.com.

Prva postaja nije bila obiteljska kuća, nego ordinacija veterinara dr. Gorana Domitrana, poznatog po liječenju malih životinja i kućnih ljubimaca. Bio je sumnjičav u preživljavanje ježića, kojega su Tomislavovi sinovi, petogodišnji Franko i tri godine stariji Vito, nazvali Mex. Savjetovao je hranjenje kozjim mlijekom, pomoću šprice od jednog mililitra, svaka dva do tri sata. Skrb o ježiću preuzela je teta Tatjana Labaš.

U međuvremenu od ježića je postala ježica i posljednjih dana hrani se hranom za mačiće.

“Predvečer ju pustim u dvorište. Malo ruje po zemlji, tražeći kukce, jer ova vrsta tamnoprsoga ježa je kukcojed. Razmišljala sam pustiti je u prirodu kad još malo poraste, ali bojim se da ne bi preživjela. Ostat će kod nas, u kući i na dvorištu, okružena našom pažnjom, jer nam je postala pripitomljenom miljenicom”, rekla je Tatjana.

Fotografije ježice možete vidjeti OVDJE.

bl/Zagorje.com

Foto: Pixabay