/Stipe Pletikosa o rođenju petog djeteta i prvim danima s Marijom: Podsjeća nas na to koliko je život lijep!

Stipe Pletikosa o rođenju petog djeteta i prvim danima s Marijom: Podsjeća nas na to koliko je život lijep!

“Ovo su trenuci radosti, sreće i veselja, ali s druge strane, naravno, imamo i obavezu da Mariju i našu ostalu djecu izvedemo na pravi put, da od njih napravimo prave ljude i taj smo izazov zbilja spremni prihvatiti”, rekao nam je legendarni hrvatski nogometni vratar Stipe Pletikosa koji je nedavno postao otac peti put.

Njegova supruga Angela prije desetak dana rodila je u splitskom rodilištu djevojčicu Mariju. Bračni par Pletikosa već ima dva sina, Franka i Manuela, te dvije kćeri, Eli i Ružu. Pletikosu smo upitali kako se osjeća nakon rođenja petog djeteta, kako mu prolaze prvi dani s malenom Marijom, je li se u početku nadao velikoj obitelji, kako mu je biti otac petero djece i koliko mu znači očinstvo.

“Osjećam se sretno prvenstveno zbog toga što je sve prošlo u najboljem redu, što su i supruga i Marija dobro. Supruga se jako dobro oporavlja i Marija je jako mirno dijete za sada. Zbilja smo sretni i blagoslovljeni što smo dobili i tog sedmog člana naše obitelji”, rekao nam je Stipe Pletikosa.

Ponosni otac je dodao kako su to zbilja prekrasni trenuci u životu, no s njima, naravno, dolaze i novi izazovi.

“Novo ljudsko biće iznova nas podsjeća na to koliko je život lijep i nevin u dječjim očima i kakav bi trebao biti svijet kada ga gledaš njihovim očima. Ovo su trenuci radosti, sreće i veselja, ali s druge strane, naravno, imamo i obavezu da Mariju i našu ostalu djecu izvedemo na pravi put, da od njih napravimo prave ljude i taj smo izazov zbilja spremni prihvatiti”.

Na upit jesu li se supruga i on nadali velikoj obitelji, Pletikosa je odgovorio:

“U počecima se nismo nadali da ćemo imati ovako veliku obitelj, pogotovo zato što prvih sedam, osam godina našeg braka nismo imali djece. Međutim, zbilja smo jako sretni i zadovoljni što imamo tu priliku da imamo mnogobrojnu obitelj.”

Za kraj naš je proslavljeni vratar opisao kako se osjeća kao otac i što je za njega očinstvo.

“To za mene znači ljubav, prihvaćanje i odgovornost za druge, pogotovo za one koji se ne mogu brinuti sami o sebi, a to su djeca. To je briga za njihovu tjelesnu i duhovnu dobrobit kroz ljubav koju im dajemo supruga i ja, ljubav koja je lišena bilo kakve sebičnosti”, poručio je Stipe Pletikosa.

Maja Šubarić Mahmmuljin

Foto: FB (Stipe Pletikosa)