/Šveđani objavili zapanjujuće rezultate: Ne pokrivajte kolica u kojima je beba!

Šveđani objavili zapanjujuće rezultate: Ne pokrivajte kolica u kojima je beba!

Roditelji rade sve što je u njihovoj moći da bi spriječili pregrijavanje beba tijekom vrućih dana, no često nisu svjesni da prekrivač postavljen na kolica da bi se beba zaštitila od sunca, sprečava protok zraka i upravo to može dovesti do pregrijavanja.

Stručnjaci svake godine upozoravaju na opasnosti boravka na suncu. Švedske novine Svenska Dagbladet napravile su pokus – prebacili su laganu tkaninu preko dječjih kolica i objavili zapanjujuće rezultate, piše Miss7mama.

Cilj pokusa je bio vidjeti koliko vruće može biti u dječjim kolicima, kada ih se ostavi na suncu između 11.30 i 13 sati. U nepokrivenim kolicima temperatura je bila 22 stupnja Celzijeva, dok je u kolicima s laganim prekrivačem u samo 30 minuta dosegla čak 34 stupnja. Nakon sat vremena, temperatura je bila 37 stupnjeva!

Engleski liječnik dr. Babar Farooq komentirao je za Manchester Evening Newskako roditelji rade sve što je u njihovoj moći da bi spriječili pregrijavanje beba tijekom vrućih dana, no često nisu svjesni da prekrivač postavljen na kolica da bi se beba zaštitila od sunca, sprečava protok zraka i upravo to može dovesti do pregrijavanja.

“Ako po vrućini vozite dijete u kolicima, radije koristite suncobran ili sjenilo i koliko god možete izbjegavajte šetnju na mjestima gdje ste direktno izloženi suncu”, savjetovao je.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay