/TENINA BORBA – U trudnoći saznala da ima rak, rodila zdravu djevojčicu i poručila da se ne predaje

TENINA BORBA – U trudnoći saznala da ima rak, rodila zdravu djevojčicu i poručila da se ne predaje

Novinarka, instruktorica joge i veganka 36-godišnja Tena Šnajder dobila je najljepšu i najgoru vijest gotovo istovremeno. Prije tri tjedna postala je po drugi put majka, a na svom je YouTube kanalu otkrila kako je djevojčicu Lotu rodila nakon što je saznala da boluje od raka. Hrabro je podijelila svoju priču želeći ohrabriti sve žene koje se nađu u sličnoj situaciji.

“U petom sam mjesecu trudnoće i imam rak. Interesantna kombinacija”, započela je Tena Šnajder. Skupila je snagu i odlučila stati pred kameru i ispričati svoju borbu s Hodgkinovim limfomom, rakom limfnih čvorova u trudnoći, piše Miss7mama.

Da je trudna, Tena je saznala u siječnju ove godine, a tek kratko vrijeme nakon toga i za tešku dijagnozu.

“Mjesec dana nakon što sam saznala da sam trudna, saznala sam da imam rak. Sasvim slučajno, nisam imala nikakve simptome, odnosno sve što sam osjećala bio je veliki umor i da ne mogu doći do zraka, ali sam mislila pošto mi je ovo druga trudnoća i znala sam da to jesu simptomi trudnoće, mislila sam da je to od toga, nije mi padalo na pamet ništa drugo, pogotovo ne da imam rak s 36 godina”, ispričala je Tena. 

Na rutinskom pregledu otkriven joj je povećani limfni čvor iza ključne kosti, a uskoro joj je bilo potvrđeno da se radi o Hodgkins limfomu – raku limfnih čvorova.

“Dva dana sam samo plakala, nisam znala što bi drugo, pitala sam se zašto baš ja. Onda sam ustala iz kreveta i vidjela da to ne vodi nikud, mogu samo leći i umrijeti ili se boriti protiv toga. Opcija broj jedan nije bila za mene”, ispričala je u videu.

Počela je uzimati steroide jer kemoterapija nije dolazila u obzir. U osmom mjesecu trudnoće hospitalizirana je zbog placente previe, no onda je stigla sretna vijest – Tena je rodila zdravu djevojčicu Lotu. Njezina se borba s rakom nastavlja, no hrabra majka poručuje da vjeruje u najbolje.

mšm/miss7mama

Foto: Screenshot/Youtube (Tena Šnajder)