/Trolovi su se vratili na velike ekrane; evo kako ga ocjenjuju u Najsretnijoj bebi Hrvatske

Trolovi su se vratili na velike ekrane; evo kako ga ocjenjuju u Najsretnijoj bebi Hrvatske

Film “Trolovi: Svjetska turneja” je nastavak uspješnice iz 2016. godine. Ako volite pjesmu, ples i puno šljokica, onda će vam ovaj animirani uradak biti baš po mjeri jer obiluje brojnim hitovima. Na žalost, mnogi su otpjevani na hrvatskom jeziku i izgubili su draž koju inače imaju.

U ovom nastavku glavni junaci otkrivaju razne vrste glazbe i nastoje se suprostaviti Rock Trolovima koji žele svu glazbu zatomiti osim Rocka. Kroz film se govori o prihvaćanju različitosti, o glazbi koja spaja, o empatiji i prijateljstvu.

Međutim, pojavljuju se i vrlo čudne scene poput one u kojoj se beba Trol rodi iz kose roditelja te kada Trolovi haluciniraju zbog opojnog Jazza. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Namijenjen za uzrast 6+, film bi se mogao svidjeti i roditeljima jer obiluje zabavnim likovima, slapstick gegovima i smiješnim doskočicama. Rječnik i tempo su primjereni i prilagođeni djeci, a nema prizora i dijaloga seksualne prirode.

Nasilja ipak ima i ogleda se u vidu spaljenih sela. Manjoj djeci bi pak Rock Trolovi mogli biti pomalo zastrašujući.  

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska uz medijsku potporu portala Generacija.hr pruža preporuke za Kids friendly filmove.

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska