/U Hrvatskoj se i ove godine obilježava 7. Europski tjedan sporta

U Hrvatskoj se i ove godine obilježava 7. Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije kojom se potiče građanstvo na tjelesnu aktivnost, održat će se i ove godine, sedmi puta po redu, od 23. do 30. rujna, u 41 državi Europe. Ovu inicijativu iz godine u godinu podržava sve veći broj sportskih kolektiva i osoba iz javnog života, koji zajedno s građanima promoviraju slogan #BeActive i razvijaju svijest o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje i bolju kvalitetu života svakog pojedinca.

Ministarstvo turizma i sporta nacionalni je koordinator Europskog tjedna sporta, a ovogodišnji program koji će se odvijati diljem Republike Hrvatske predstavljen je na konferenciji za medije održanoj u Čakovcu.

“Sport nas oduševljava tijekom cijele godine, a najsvježije emocije doživjeli smo ovo ljeto, kad su naše sportašice i sportaši na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju ponovo ostvarili sjajne rezultate. No, osim vrhunskog sporta i poruke koju nosi, sport je važan i za očuvanje našeg zdravlja i zato su inicijative poput Europskog tjedna sporta izuzetno bitne. Siguran sam kako će nam ovogodišnje izdanje ponovo pokazati kako stvarno možemo vježbati bilo gdje i bilo kada, a da će programi koje smo pripremili za sve naše građane, veliki broj njih potaknuti na tjelesnu aktivnost“, istaknuo je posebni savjetnik za sport Josip Pavić.

Europski tjedan sporta sastoji se od fokus dana, pa ćemo tako i ove godine imati dane rezervirane za vježbanje kod kuće, na poslu ili u školi, ali i vježbanje po noći. Domaćin ovogodišnjeg #BeActive Nighta bit će grad Čakovec, a gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini istaknula je kako je u Čakovcu registrirano više od stotinu udruga koje se bave sportom i rekreacijom.

Otvorenje Europskog tjedna sporta održat će se 23. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, a sve aktivnosti, prijave za manifestacije kao i više informacija o aktivnostima po županijama mogu se pronaći na službenoj mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

bkk

Foto: Ministarstvo turizma