/U kina je stigao omiljeni ‘Petar Zecimir’ koji skače u novu avanturu u gradu!

U kina je stigao omiljeni ‘Petar Zecimir’ koji skače u novu avanturu u gradu!

U kina je stigao nastavak animirano – igranog filma “Petar Zecimir” u trajanju od 93 minute. U filmu vas očekuje prava avantura malenog zečića, ali ovoga puta u gradu.

Film “Petar Zecimir: Skok u avanturu” je nastavak filma “Petar Zecimir” koji priča priču o Petru Zecimiru koja počinje tako što Petar i njegova cijela obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati i prave nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi koju dobiva od slikarice Bibe.

U nastavku koji je stigao u kina očekuje vas prava avantura u gradu. Bibinu slikovnicu preuzima izdavač koji odluči prikazati Petra kao malog zločka. Zbog toga on se odluči i ponašati tako jer smatra da ga očito svi doživljavajukao zlog i da nema smisla truditi se biti dobar. U svom nastojanju da pokaže svoju zloću ulazi u bandu životinja koje planiraju veliku krađu suhog voća.

Sve to se odvija uz mnoštvo gegova i smiješnih situacija. Na isti način se u filmu dotiču i teme poput povjerenja, prijateljstva, kako društvo tretira životinje, pohlepe i želje za akumulacijom što više materijalnog, te kako mediji manipuliraju publiku stvarajući slike i priče koje žele.

Namijenjen je djeci od sedme godine, a ima podosta gegova i smiješnih situacija koje će zabaviti i roditelje. Nije nasilan, no nasilje se vidi kada farmeri natjeravaju životinje na sajmu ili kada prodavač metlom tjera zečeve. Hvatanje životinja i odvođenje u utočište djeluje pomalo grubo. Ipak, nema zastrašujućih prizora.

Rječnik je primjeren djeci, ali ima ponešto uvredljivog humora. Nema seksualnih prizora, niti dijaloga seksualne prirode, a tempo je primjeren i mlađima.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska u suradnji s portalom Generacija.hr pruža preporuke za “Kids friendly filmove”.

Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska

Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska