/U kinima još jedno Disneyevo remek djelo koje će s užitkom gledati i djeca i roditelji

U kinima još jedno Disneyevo remek djelo koje će s užitkom gledati i djeca i roditelji

Film “Raya i posljedni zmaj” je još jedan uradak Disneya koji će s užitkom pogledati i djeca i odrasli.

Glavna tema filma je gubitak najmilijih koje su zli duhovi Druuni pretvorili u kamenje i kako se s tim nositi. Kroz akcijske scene, gegove i smiješne situacije se provlače i teme poput povjerenja, prijateljstva, suradnje i predrasuda. Osim toga, ukazano je da je odlučnost i vjera u sebe ključna kako bi se prebrodile krize. Ali ne samo to. Da se ne moramo sami suočavati s problemima i preprekama koje nam život donosi, već da samo trebamo zatražiti pomoć i da će se uvijek naći netko tko će biti uz nas i pružiti nam podršku. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D-u, 4DX-u i IMAX-u.

Fil je namijenjen djeci od osme godine, a film će biti zabavan i roditeljima.

Nasilje se povremeno prikazuje u borbama između vojski sukobljenih zemalja, u borbama između glavnih junaka i negativaca te kada se prikazuje kako Druuni (zli duhovi) pretvaraju ljude u kamenje. Međutim, nema zastrašujućih prizora.

Rječnik je primjeren djeci, a nema prizora niti dijaloga seksualne prirode.

Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska uz medijsku podršku portala generacija.ht pruža preporuke za Kids friendly filmove.

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska