/Udruga Vigilare pozdravila odbijanje zahtjeva dvojice životnih partnera za udomljavanje djeteta

Udruga Vigilare pozdravila odbijanje zahtjeva dvojice životnih partnera za udomljavanje djeteta

U povodu najnovije odluke Centra za socijalnu skrb u Zagrebu kojom je odbijen zahtjev životnih partnera Ive Šegote i Mladena Kožića da udome dijete, čime je zanemarena obvezujuća presuda Upravnog suda, oglasila se udruga Vigilare.

Smatraju da je Centar, uza sve nedostatke Centara za socijalnu skrb, ovaj put ispravno i dobro postupio.

Priopćenje udruge Vigilare prenosimo u cijelosti.

“Dvojica muškaraca u nekakvoj protuprirodnoj zajednici ne mogu dobiti dijete na udomljavanje. Prvo, dijete nije stvar s kojom se netko može igrati i ispunjavati svoje sebične ciljeve. Drugo, dijete ima i zakonsko i prirodno pravo na mamu i tatu. A naročito već traumatizirana djeca moraju imati posebnu pažnju i zaštitu.

Djeca se ne smiju izlagati društvenim eksperimentima određenih lobija koji sebično žele samopromociju za svoju društvenu agendu, a to je dekonstrukcija kršćanskih civilizacijskih normi, a naročito obiteljske zajednice koju od pamtivijeka čine mama, tata i djeca. U središtu mora biti dijete i njegovo pravo, a ne želja dvojice LGBT aktivista.

Predsjednik udruge Vigilare, dr. Vice Batarelo, komentirao je najnoviju odluku Centra za socijalnu skrb:

‘I tako u zemlji Hrvata gledamo prema u svijetu dobro poznatom scenariju u kojem ‘simpatični x & y’ u srcedrapajućem stilu pripremaju svoj dom za udomljavanje (i na kraju usvajanje) djeteta, a onda zločesti birokrati to zaustavljaju jer nemaju srca za ovaj jadan par koji toliko žele samo biti… roditelji. Ovakav način prikazivanja stvarnosti te medijski i društveni ‘framing’ je banaliziranje cijele situacije, ponižavanje prava djeteta i nasilna masovna indoktrinacija za nove društvene eksperimente.’

Vigilare poziva Centar za socijalnu skrb u Zagrebu da čvrsto štiti naravno pravo djeteta na mamu i tatu te poziva i dvojicu dotičnih muškaraca da odustanu od svojih sebičnih ‘želja’, što bi bilo u najboljem interesu djece.

Također, na blagdan sv. Tome Akvinskog, Vigilare poziva sve organizacije i ljude dobre volje da dignu svoj glas u zaštiti naravnog prava djece (na mamu i tatu) te najavljuje da će svim snagama, naročito pravnim, štititi pravo djece i izvornu kršćansku (i antropološku) definiciju braka i obitelji, koji čine temelje zapadne kršćanske civilizacije”, stoji u priopćenju nevladine udruge Vigilare.

mšm

Foto: Facebook/Vice Batarelo