/Veselo međugeneracijsko druženje djece, mladih i starijih osoba na Jarunu

Veselo međugeneracijsko druženje djece, mladih i starijih osoba na Jarunu

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Obiteljskim savjetovalištem župe Duha Svetoga na Jarunu organizirao je u subotu, 31. srpnja međugeneracijsko druženje djece, mladih i starijih osoba ispred zavjetne crkve Svete Mati Slobode.

Prevencija rizičnog i asocijalnog ponašanja djece i mladih, a osobito raznih oblika ovisnosti i njihovih negativnih posljedica jedan od ciljeva preventivnog programa za djecu pri Obiteljskom savjetovalištu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. To je bio cilj i subotnjeg okupljanja u Župi Duha Svetoga na Jarunu.

Caritas zahvaljuje roditeljima, djedovima, bakama i volonterima koji su omogućili da djeca subotnje popodne provedu u igri na drugačiji način. Međugeneracijsko druženje uvijek je zanimljivo i zabavno, a često i poučno. Kroz igru i druženje djeca uče od odraslih, a odrasli od djece da budu veseli bez razloga i da se mogu svom snagom zauzeti za ono što žele.

Caritasovo Obiteljsko savjetovalište inače tijekom godine organizira različita događanja i radionice u kojima mladi provode slobodno vrijeme: kreativna svaštara – reciklaža, eko art, izrada igračaka, ukrasnih predmeta i suvenira od raznih materijala. Povremeno se organiziraju i rekreativne aktivnosti, jer je igra vrlo važan element pri prevladavanju stresa. Igra omogućuje djeci da stvore i otkriju svijet kojim mogu upravljati i kroz koju mogu pobijediti svoje strahove. Dok upravljaju svojim svijetom, igra im pomaže da razviju i nove vještine: stvaralačku domišljatost, pamćenje, logiku, rasuđivanje, ali i da ojačaju samopouzdanje, piše Hrvatska katolička mreža.

Sljedeće druženje održat će se u četvrtak 12. kolovoza, od 17 do 19 sati, također ispred Svetišta Svete Mati Slobode na Jarunu. Dolazak i sudjelovanje otvoreno je svim zainteresiranima.

bkk

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije