/VIDEO Fužine se uključile u POS program: ‘Ugodan obiteljski život u mirnom i prirodnom okružju’

VIDEO Fužine se uključile u POS program: ‘Ugodan obiteljski život u mirnom i prirodnom okružju’

Općina Fužine u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) aktivno se uključila u program POS, društveno poticanu stanogradnju.

“POS programom želimo omogućiti našim žiteljima i svim zainteresiranim građankama i građanima povoljnije rješavanje njihova stambenog pitanja. Ugodan obiteljski život, u mirnom i prirodnom okružju u neposrednoj blizini gradskih središta prednost je Općine Fužine koje su prepoznale i već doseljene obitelji”, istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Kazao je kako sustavno razvijaju sadržaje i ulažu u infrastrukturu kako bi dodatno podigli kvalitetu življenja, a razvojnim projektima potiču gospodarsku ekspanziju ovog područja.

Natječaj i predavanje

Općina Fužine raspisala je natječaj za POS program koji traje do 13. travnja ove godine te u suradnji s APN-om organizira tematsko predavanje koje će se održati 10. ožujka, s početkom u 17 sati u velikoj dvorani Doma kulture na adresi Dr. F. Račkog 19, Fužine. Tijekom predavanja detaljno će se prezentirati na koji način se može ostvariti rješavanje stambenog pitanja kroz POS program u Općini Fužine. Sudionici predavanja obići će i lokalitet na kojem će se graditi budući POS stanovi.

Za POS program osigurano je građevinsko zemljište s više od deset tisuća kvadratnih metara, smješteno u prirodom okružju mjesta Lič. Za predavanje je potrebna najava mailom na opcina@fuzine.hr kako bi se osigurali svi epidemiološki uvjeti. Detaljne informacije mogu se potražiti telefonski ili putem fuzine.hr mrežnih stranica.

Pogodnosti za obitelji u Općini Fužine

Općina Fužine sustavno provodi demografske politike te za prvo i drugo rođeno dijete izdvaja po 6.000 kuna, a za rođenje trećeg djeteta 8.000 kuna. Kontinuirano ulažu u obrazovanje, pa tako osiguravaju radne bilježnice za osnovnoškolce te kroz stipendije podržavaju učenike u srednjim školama i studente. Nedavno izgrađeni, moderan dječji vrtić i osnovna škola samo su dio kvalitetnih sadržaja za obitelji s djecom.

Bregovac je zaključno pozvao sve zainteresirane da se prijave na natječaj i predavanje.

Općina Fužine – ugodna za život

bkk

Foto: Općina Fužine