/VJEVERICE KOJE PLEŠU POPUT MICHAELA JACKSONA Donosimo recenziju animiranog filma ‘Frka’

VJEVERICE KOJE PLEŠU POPUT MICHAELA JACKSONA Donosimo recenziju animiranog filma ‘Frka’

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska u suradnji s portalom Generacija pruža preporuke za “Kids friendly” filmove.

“Frka” je animirani film o privilegiranom psu koji završi kao lutalica. Iako film govori o prijateljstvu i međusobnom pomaganju, uradak nije nešto što će previše potaknuti djecu da promišljaju o svom ponašanju ili da primjene ono što su naučili gledajući ga.

Većina likova nije previše smiješna niti simpatična. Iznimno čudno je gledati vjeverice koje plešu poput Michael Jacksona i koje su prikazane kao oličenje zloće i napasti. Film bi djeci mogao biti zabavan, ali roditeljima baš i ne. Film se prikazuje u 2D i 3D formatu te je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Nasilja u filmu ima (tragač životinja cijelo vrijeme govori da će ubiti Frku), ali se nasilje ne se prikazuje kroz sukobe između životinja. Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik nije primjeren za djecu. Koriste se ponižavajuće riječi poput idiot i kreten. Aluzije na seks se vide u plesu vjeverica.

Film bi roditeljima moga biti poprilično dosadan, a mogu ga pogledati djeca od 7+, dok je tempo primjeren i za manju djecu. 

bkk/Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatske