/Vlasnica ‘čarobnog’ bloga ‘Mali čitači’- predstavljamo knjižničarku iz Osijeka zbog koje se djeca zaljubljuju u priče i knjige

Vlasnica ‘čarobnog’ bloga ‘Mali čitači’- predstavljamo knjižničarku iz Osijeka zbog koje se djeca zaljubljuju u priče i knjige

Marija Bratonja majka je troje djece, diplomirana knjižničarka, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i vlasnica bloga Mali čitači koji nam je privukao pažnju, stoga smo ju zamolili da nam kaže nešto detaljnije o njemu.

“Blog Mali čitači nastao je prije gotovo četiri godine kako bih pomogla drugim roditeljima, bakama, djedovima i svima koji imaju male obožavatelje knjiga i slikovnica, da na jednom mjestu mogu pronaći osvrte i preporuke što kupiti ili posuditi u knjižnici te kao poticaj svima njima da što ranije počnu čitati svojim mališanima”, rekla nam je Marija.

“Kao mama troje djece koja vole čitati našla sam se u situaciji da nigdje nisam mogla pronaći preporuke kvalitetnih slikovnica pa sam pomislila kako bi to sve na jednom mjestu – blogu – moglo pomoći drugima”, dodala je.

Proučavajući blog Mali čitači lako je shvatiti da je Marija prava osoba kojoj se možete obratiti kada trebate savjet o tome koju knjigu treba čitati djetetu u kojoj dobi. Na njemu možete naći preporuke za brojna djela, kao i bilješke o pojedinim autorima  te razgovore s autorima i ilustratorima, a na njihovoj Facebook stranici možete čak saznati i o akcijskim cijenama i rasprodajama pojedinih slikovnica i knjiga.

“Oduvijek sam okružena knjigama, obožavam knjižnice i pokušavam tu ljubav prenijeti i na svoju djecu”, rekla je naša sugovornica.

“Facebook i Instagram stranicu te YouTube kanal Malih čitača prati više od 15.000 osoba pa se nadam da ipak nekako na svoj način pomažem. Po struci sam diplomirana knjižničarka i prof. hrvatskog jezika i književnosti tako da su knjige sastavni dio mog poslovnog, ali i privatnog života”, zaključila je Marija Bratonja.

Bjonda Lučić

Foto: Marija Bratonja