/Vojnik iz Splita pokrenuo akciju ‘Budi dobar tata’: Moja Lara me promijenila!

Vojnik iz Splita pokrenuo akciju ‘Budi dobar tata’: Moja Lara me promijenila!

Skupnik Hrvatske ratne mornarice, Petar Nižić (24), pokrenuo je akciju ‘Budi dobar tata’ kojom ‘izazva’ sve očeve da pokažu ljubav svojoj djeci. Objavama na društvenim mrežama i emotivnim stihovima, ovaj vojnik iz Splita i brižni otac želi potaknuti druge očeve da se više posvete obitelji i djeci.

Priču o pozitivnim obiteljskim vrijednostima ispričao je za portal Živim.hr, i to kroz dnevnik igre i druženja sa svojom dvoipolgodišnjom kćerkicom Larom.

Ovaj posvećeni tata, koji je u dugogodišnjoj sretnoj vezi sa zaručnicom Nikolinom, odmalena svira i pjeva. Sam je napisao dvije emotivne pjesme “Držiš dah”, “Bezuvjetna ljubav” koje je posvetio pokojnom ocu te zaručnici Nikolini i kćeri.

Svakodnevnim objavama na svom Instagram i Facebook profilu javno progovara o očinskoj ljubavi i što bi ona trebala biti uz oznaku #budidobartata, pokušavajući tako skrenuti pažnju i pojačati svijest o važnosti očinske uloge u obitelji.

Pružite podršku Petrovoj inicijativi na Instagram profilu@petarnizic i na Facebooku @petar1736. I sami napravite objavu u kojoj ćete pokazati koliko vam znače vaša djeca i obilježite je oznakom#budidobartata.

Mlad ostao bez roditelja

Kako je i sam mlad ostao bez majke, a vrlo brzo i bez oca, Petar je, kaže, brzo odrastao.

“Bez majke sam ostao kad sam imao samo 14 godina, a bez oca u svojoj 21. I to su mi bili najteži trenuci u životu, jer sam u njima imao oslonac, podršku, razumijevanje i nesebičnu ljubav. Roditelji su, naime, na mene ostavili veliki pozitivan utjecaj. Učili su me da poštujem druge”, ispričao je Petar dodajući kako će se zauvijek sjećati njihovih riječi – ne čini drugome, što ne želiš da tebi čine.

“Prije sam bio nezreo, tražio sam se, lutao… Kao i svi u tim godinama. No, moja Lara me promijenila. Uz nju sam otkrio tko sam i naučio se odgovornosti. Shvatio sam da se ne vrti sve oko mene, već da u mom životu sada postoji jedno malo stvorenje koje u potpunosti ovisi o meni i to mi je dalo novi smisao životu”, zaključio je Petar.

mšm/maja šokčević lovrić/živim.hr

Foto: FB