/ZVIJEZDA INSTAGRAMA – Popularna Coco ima čak 15.000 pratitelja, saznali smo i zašto

ZVIJEZDA INSTAGRAMA – Popularna Coco ima čak 15.000 pratitelja, saznali smo i zašto

Francuski buldog Coco na Instagramu ima čak 15.000 pratitelja. Velika je to brojka za jednog malog psića iz Zagreba. Riječ je o jednoj od najomiljenijih i najpopularnijih pasmina na svijetu, a Coco je zbog svoje sive boje rijetka pojava u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. Upitali smo vlasnicu Tamaru Jutt Maleš kada i zašto se odlučila otvoriti profil za Coco, zašto je njezin pas toliko popularan na društvenim mrežama, gdje ga je nabavila, voli li se Coco slikati i koje su im omiljene lokacije u Zagrebu.

Ideju za Instagram profil Tamara je dobila u prosincu prošle godine, a sve je počelo zbog rivalstva.

“Kako mi sestra ima maltezera i otvorila mu je profil, željela sam vidjeti tko će imati više pratitelja. Osobno ne koristim društvene mreže i nemam vlastiti profil. No vidjela sam da puno pasa ima profile i da su upravo francuski buldozi jedna od najpopularnijih pasmina. Sestru sam brzo prestigla, a onda sam nastavila s ovim hobijem jer mi se svidjela cijela ideja”, započela je Tamara Jutt Maleš.

Dodala je kako je njezina Coco rijedak pas, a nabavila ga je u Mađarskoj prije dvije godine.

“Zbog svoje plave boje (blue) ne mogu se registrirati, a navodno imaju još više mogućnosti za oboljenja od drugih francuskih buldoga. U Hrvatskoj ih ima, ali znatno manje nego ostalih boja. Preporučuje se da se kupuju kod provjerenih uzgajivača i da to bude čistokrvan pas upravo zbog njihove osjetljivosti. Nisam vidjela da se prodaju u Hrvatskoj, a ja sam svog štenca platila znatno skuplje zato što su toliko rijetki”, istaknula je Tamara.

“Slika se jer zna da ju čeka keksić”

Na naš upit je li iznenađena popularnošću svojeg ljubimca, odgovorila je:

“Naravno. Kada smo krenuli nisam mislila da ćemo doći do te brojke. Već na 1.000 pratitelja sam bila jako iznenađena. No sve ovisi o tome koliko si aktivan na mreži, kakve slike, kada i koliko često stavljaš. Najviše sam iznenađena popularnošću životinja na društvenim mrežama, posebice pasa. No ima tu i mačaka, ribica, hrčka i drugih neobičnih životinja.”

Najviše pratitelja, istaknula je Tamara, ima iz SAD-a i Velike Britanije, a komentari na fotografije su uglavnom kratki, slatki i pozitivni. Javljaju joj se i drugi vlasnici iz Hrvatske i svijeta.

“Vidjela sam da ljudi vole nešto drugačije. Nedavno smo Coco i ja krenule sa slikanjem po Zagrebu i pokazalo se da je to popularno. Kako su francuski buldozi proždrljivi i pohlepni na hranu, moja Coco će se slikati i biti mirna tih nekoliko minuta jer zna da ju čeka keksić. Kada šećemo po gradu i nešto mi se svidi fotografiram ju, a najdraža mi je ona kod uspinjače”, rekla je Tamara.

“Nisam oduševljena oblačenjem pasa”

Ističe kako je najviše lajkova Coco imala za jednu fotografiju, i to čak 2.000. No prosjek je oko 700 do 800 lajkova.

“Često me iznenadi da neka slika za koju ne mislim da će biti popularna ima puno lajkova, a ona koja mi se osobno sviđa ne bude toliko popularna. No primijetila sam da sve ovisi i o danu u tjednu, kao i satu objave”, istaknula je ponosna vlasnica.

Iako ima preslatku odjeću i kapice za Coco, ističe kako joj se ne sviđa fotografiranje ljubimaca u kostimima jer toga ima puno po Instagramu.

“Nisam oduševljena oblačenjem pasa u kaputiće i slično, ali kako Coco ima kratku dlaku zimi joj je kaputić potreban. Bliže nam se blagdani pa ćemo vjerojatno napraviti lijepe adventske fotografije po Zagrebu”, poručila je za kraj Tamara.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Instagram (totalnocoolcoco)