/Zvijezda”Dawson’s Creeka” pati zbog spontanog pobačaja

Zvijezda”Dawson’s Creeka” pati zbog spontanog pobačaja

Glumac James Van Der Beek, poznat po ulozi u seriji “Dawson’s Creek”, otvoreno je na svom Instagramu progovorio o obiteljskoj tuzi i gubitku troje djece zbog spontanog pobačaja. James i njegova supruga Kimberly roditelji su petero djece: sedmogodišnje Olivije, šestogodišnjeg Joshue, četverogodišnje Annabel, dvogodišnje Emilije i bebe Gwendolyn koja se rodila u lipnju.

Par se vjenčao u Izraelu 2010. godine i od tada šire i uživaju u svojoj obitelji. U svojoj nedavnoj objavi na Instagramu James Van Der Beek odlučio je progovoriti o ranama koje ostavlja spontani pobačaj. Njegova supruga Kimberly imala ih je tri, a James je htio ispričati koliko je taj gubitak velik, ali ohrabriti roditelje koji su prošli kroz iste situacije.

“Želim reći nešto o spontanim pobačajima… imali smo ih tri tijekom godina (uključujući jedan prije ove male ljepotice)”, započeo je tata James Van Der Beek te objasnio da engleski jezik treba novu riječ za pobačaj jer riječ “mis-carriage” sugerira da su žene krive zbog njega. Dalje naglašava da se to takvo nešto događa vrlo rijetko te zato smatra da treba maknuti svu krivnju koje žene osjećaju.

Iako James nije osjećao fizičku bol zbog spontanih pobačaja, kaže da emocionalni tereti na kraju trudnoće mogu roditelje gurnuti preko ruba te savjetuje roditeljima da uzmu dovoljno vremena za tugovanje.

“Otvorit će vas kao ništa prije. Bolno je i razarajuće na svim dubokim razinama za koje niste znali da postoje. Ne osuđujte svoju tugu ili ne pokušavajte racionalizirati svoj put… kad jednom budete u mogućnosti pokušajte prepoznati ljepotu u tome koliko ste drugačiji nego prije. Neke promjene sami napravimo, a neke radimo zato jer nas je uništio svemir, sve te promjene mogu biti darovi”, objasnio je James.

Naravno da je teško reći da je nešto pozitivno izađe iz takvih situacija, ali ponekad nešto dobrote može svjetlucati usred žalosti.

“Mnogi parovi postaju povezaniji nego ikad prije. Mnogi roditelji shvaćaju koliko je duboka njihova želja za djetetom. I mnogi, mnogi, mnogi, mnogi parovi dobit će sretnu, zdravu, prekrasnu bebu kao nagradu (a često vrlo brzo nakon toga – upozoreni ste)”, napisao je dalje tata.

“Čuo sam nevjerojatna metafizička objašnjenja za njih, većinom se vrte oko ideje da male duše volontiraju na svom kratkom putovanju kako bi pomogle svojim roditeljima”, na kraju je zaključio James, piše Klokanica.hr.

Cijelu objavu glumca možete vidjeti OVDJE.

mšm/Klokanica

Foto: Instagram