/ČUVAJU OKOLIŠ – Samoborski poštari čiste olupine i divlja odlagališta

ČUVAJU OKOLIŠ – Samoborski poštari čiste olupine i divlja odlagališta

Udruga Zelene stope svojom akcijom uklanja divlja odlagališta otpada i autoolupine iz nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj. Hrvatska pošta i njezini poštari prepoznali su važnost akcije te su već osam godina aktivno uključeni u rad udruge.

Samoborski poštari pomažu u radu udruge i u samim akcijama čišćenja okoliša. Svojim su trudom i zalaganjem pomogli u čišćenju odlagališta otpada u njihovoj okolici. Hrvatska pošta odlučila je dodatno doprinijeti ovoj akciji tiskanjem prigodne dopisnice koja je podijeljena svim poštarima, a građani Hrvatske mogli su je kupiti u najbližim poštanskim uredima.

Na dopisnicu se može upisati lokacija olupine koja se uoči kako bi ju predstavnici Udruge mogli ukloniti. Poštari Hrvatske pošte ovo svakodnevno čine te su time uvelike doprinijeli očuvanju i zaštititi okoliša na njihovom području.

U sklopu akcije Udruga Zelene stope do sada je iz nacionalnih parkova i parkova prirode uklonila više od 16 000 autoolupina, a poštari Hrvatske pošte pomogli su u pronalaženju i uklanjanju velikog broja ovih olupina.

Hrvatska pošta uključivanjem u ovu akciju doprinijela je dodatnom osvještavanju i informiranju javnosti o problemu divljih odlagališta otpada u prirodi.

Autor: Promo

Foto: Promo