/Zaklada ‘Vaša pošta’ pomaže mladim štićenicima domova i stvara humaniji svijet

Zaklada ‘Vaša pošta’ pomaže mladim štićenicima domova i stvara humaniji svijet

Hrvatska pošta osnovala je Zakladu „Vaša pošta“ 2010. godine kao nastavak humanitarnog projekta „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ koji provodi od 2009. godine. Zaklada „Vaša pošta“ na specifičan način potpomaže postinstitucionalnu skrb o štićenicima domova za nezbrinutu djecu – posreduje između sponzora i štićenika – a sve uz potporu dugogodišnjeg partnera, Croatia osiguranja. 

Oko 400 štićenika domova već je zbrinuto policama životnog osiguranja. Iznos police isplaćuje se štićeniku u obliku rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života.

Tako u sljedeće dvije do tri godine, dok ne pronađe posao, štićenik ima pokrivene troškove osnovne egzistencije – stanarine i režija. Naime, s obzirom na životne okolnosti, mali postotak štićenika dječjih domova upisuje se na fakultet, što im osigurava daljnji smještaj u domu.

Tako većina štićenika s navršenih 18 godina mora početi samostalan život, a to je bez pomoći društva i osiguranog zaposlenja velik izazov i postavlja ih pred nemale teškoće. Uplaćene police pomažu štićenicima da upravo u presudnom trenutku osamostaljenja premoste egzistencijalne teškoće do nalaska prvog zaposlenja.

Više informacija možete naći na internetskim stranicama Zaklade.

Autor: Promo

Foto: Promo