/’72 SATA BEZ KOMPROMISA’ Oko 3.000 mladih sudjelovat će u volonterskim akcijama diljem Hrvatske!

’72 SATA BEZ KOMPROMISA’ Oko 3.000 mladih sudjelovat će u volonterskim akcijama diljem Hrvatske!

U 19 hrvatskih gradova 13. listopada otvara se najveći volonterski projekt u zemlji “72 sata bez kompromisa” koji se ove godine u našoj zemlji održava osmi puta. Projekt će trajati do 16. listopada, a u njemu će sudjelovati oko 3.000 mladih koji će pomagati u raznim akcijama diljem Hrvatske.

Volonteri će se okupiti večeras u 19.30 sati u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi gdje će nakon svete mise saznati u kojim će volonterskim akcijama sudjelovati.

U petak, 14. listopada i u subotu, 15. listopada održavaju se volonterske akcije raznog karaktera – socijalne, radne i ekološke akcije. Mladi će svoje vrijeme i talente beskompromisno davati svojoj lokalnoj zajednici kako bi osvijestili njezine potrebe te pomogli marginaliziranim skupinama u društvu.

Sama bit projekta leži u tome da veliki broj mladih istovremeno volontira na različitim mjestima. Projekt uz ogroman broj volontera obuhvaća i veliki broj udruga, institucija i organizacija, čime se općenito potiče društvo na aktivnije sudjelovanje i promociju volonterstva kao poželjne aktivnosti.

Saznali smo kako je prijavljeno oko 500 volontera u Zagrebu, a ukupno će oko 3.000 volontera sudjelovati u ovom velikom projektu.

“Samo u Zagrebu će biti 80 volonterskih akcija, a uglavnom je riječ o socijalnim, radnim i ekološkim akcijama poput uređivanja kuća i škola, obilaska osoba s teškoćama i starijih osoba, čišćenja staza, sadnje cvijeća i uređenja vrtova po školama i vrtićima”, rekli su nam iz organizacijskog tima “72 sata bez kompromisa”.

Napomenuli su kako nijedan volonter ne zna unaprijed u kojoj će točno akciji sudjelovati.

“Svi će večeras dobiti informacije o radnim akcijama, a mladi su unaprijed jedino mogli naglasiti koja vrsta radne akcije ih zanima”, poručuju iz zagrebačkog Studentskog katoličkog centra Palma (SKAC), jednog od organizatora projekta.

Od raznih udruga i institucija s kojima surađuju tu su Hrvatski Caritas, razne poslovne škole, domovi za starije i nemoćne, udruga invalida, udruga za autizam i brojne druge.

Više o samoj akciji možete pogledati na Facebooku “72 sata bez kompromisa”.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Facebook/72 sata bez kompromisa