/‘A STIŽE ZIMA’ Velike potrebe ispraznile Caritasovu samoposlugu; evo kako možete poduprijeti njezin rad

‘A STIŽE ZIMA’ Velike potrebe ispraznile Caritasovu samoposlugu; evo kako možete poduprijeti njezin rad

Velike potrebe ispraznile su samoposlugu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a predstojeća neizvjesna zima iziskivat će dodatnu pomoć brojnim potrebnima, piše IKA.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije otvorio je prije 11 godina prvu socijalnu samoposlugu u Republici Hrvatskoj kroz koju dijeli pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima obiteljima i pojedincima slabijeg imovnog stanja.

Pomoć u hrani trenutačno prima 2500 osoba u potrebi, a od početka rada podijeljeno je pomoći u vrijednosti od 28 milijuna kuna.

Uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom korona virusa i potresa, zagrebački Caritas posljednjih pola godine pojačano pomaže stanovnike Zagreba i okolice čiji su domovi stradali u potresu.

Preko mreže župnih Caritasa tako je podijeljeno više od 50 tona pomoći u hrani i higijeni.

Velike potrebe ispraznile su Caritasovu samoposlugu, a predstojeća neizvjesna zima iziskivat će dodatnu pomoć brojnim potrebnima.

Stoga je Caritas još 17. listopada u povodu, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, poziva proizvođače i trgovačke lance da donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu rad socijalne samoposluge, te tako iskažu odgovornost i solidarnost s onima koji su u nevolji.

S obzirom na to da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije registrirani Posrednik u doniranju hrane, donatori su na donacije hrane oslobođeni plaćanja PDV-a sukladno Pravilniku o doniranju hrane i hrane za životinje (NN 91/19).

Rad socijalne samoposluge moguće je poduprijeti i novčanim donacijama.

Donacije je moguće uplatiti na račun Caritasa:

Privredna banka Zagreb; broj računa: IBAN HR1423400091110343166; poziv na broj: 02300; opis plaćanja: Prilog za socijalnu samoposlugu. Za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC PBZG HR2X.

Prilog je moguće uplatiti i online na www.czn.hr/donacije-online.

Osoba za kontakt za donatore: Davor Hajtud, 098 408 538; dhajtud@czn.hr .