/Apel očajne majke: Sin će mi umrijeti jer nismo bogati!

Apel očajne majke: Sin će mi umrijeti jer nismo bogati!

Majka iz Velike Britanije pokrenula je akciju za prikupljanje milijun funti kako bi mogla platiti liječenje svog sina Charlieja (5) kojemu je preostalo još nekoliko dana života. Amber Schofield liječnici su rekli da više ne mogu ništa učiniti za malenog Charlieja koji boluje od hepatoblastoma, rijetkog dječjeg tumora jetre. Pomoć pristiže sa svih strana, no vremena je malo. Majka je očajna i moli sve da joj pomognu spasiti njezino dijete.

Britansko nacionalno zdravstvo nije odobrilo novac za pomoć dječaku. Ipak, njegova majka nije odustala te je pronašla liječnika u SAD-u koji je spreman liječiti Charlieja. Dječak bi u roku od tjedan dana trebao doći u Ameriku, a liječnici u Britaniji dali su mu još 14 dana života, prenosi 24sata.

“Zdravstvo je odbilo dati na bilo kakvu pomoć, tako da nam financiraju jedino lijekove protiv bolova. U srijedu su mi rekli da će Charlie živjeti još maksimalno 14 dana. Imamo tjedan dana da dođemo u SAD-a i još toliko da ga tamo pokušaju spasiti. Naravno, novca za sve to nemamo, i prodajemo sve što imamo, ali neće biti dovoljno”, rekla je majka za Daily Mail.

Ako ga roditelji uspiju dovesti u Cincinnati u državi Ohio, liječenje, odnosno transplantaciju jetre trebali bi platiti oko milijun funti.

“Očekivali smo da će poživjeti barem do kraja godine. Vijest da imamo tako malo vremena nas je totalno šokirala i izbezumila. Slomljeni smo. Užasno je nepravedno što će on umrijeti jer nismo bogati. Sad se utrkujemo s vremenom. On je trenutačno u stanju da može putovati, ali ne znamo dokle”, rekla je Amber.

Obitelj moli da svatko tko može donira samo dvije funte. Majka je na Facebooku pokrenula grupu ‘Charlies Chapter’ gdje moli za pomoć te obavještava javnost o stanju svoga sina i prikupljenim sredstvima.

U Facebook objavi od 13. listopada majka moli sve za pomoć jer vremena više nema.

“Charlie je sve slabiji i preostalo mi je samo nekoliko dana. No, dovoljno je snažan da leti u Cincinnati. Stoga molim svaku osobu na ovome planetu da mi pomogne spasiti moje dijete!”, napisala je majka u svom apelu.

Obitelj novac prikuplja na stranici GoFundMe. 

mšm/24sata

Foto: FB